Powered by

Αύξηση ΑΕΠ κατά 3,5% το Β’ τρίμηνο στην Κύπρο

Το ΑΕΠ στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 3,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016 και περαιτέρω κατά 0,9% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Σύμφωνα με την Eurostat, το ΑΕΠ στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 1% το 3ο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2016 και κατά 3,7% σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2016. Αυτό ήταν το 3ο συνεχόμενο τρίμηνο με ετήσια αύξηση άνω του 3%.

Εν τω μεταξύ, στην ευρωζώνη και στην ΕΕ των 28, το ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση και κατά 2,2% και 2,3% σε ετήσια βάση αντίστοιχα, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Το εποχικώς διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% τόσο στη ζώνη του ευρώ (EA19) όσο και στην ΕΕ28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση. Το πρώτο τρίμηνο του 2017, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% και στις δύο ζώνες.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,2% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,3% στην ΕΕ28 το β τρίμηνο του 2017, μετά από + 1,9% και + 2,1% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, το ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά + 0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2017). Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% (μετά από + 2,0% το προηγούμενο τρίμηνο).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες