Powered by

Die Welt: Η Γερμανία θέλει να επιστρέψει 660 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να επιστρέψει συνολικά 660 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από τα κέρδη από τους τόκους στην Αθήνα, γράφει στην έντυπη έκδοση της η εφημερίδα Die Welt.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να πληρώσει στην Ελλάδα συνολικά 660 εκατ. ευρώ τόκους, όταν η χώρα εκπληρώσει συγκεκριμένες απαιτήσεις», γράφει η γερμανική εφημερίδα. 

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών, το ποσό αφορά τόκους 243 εκατ. ευρώ εγγεγραμμένα στον τρέχοντα προϋπολογισμό και 416,7 εκατ. ευρώ εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Και τα δύο ποσά παραμένουν "κλειδωμένα". 

Το Μάιο του 2016 συμφώνησε το Εurogroup «πιθανά μέτρα ελάφρυνσης για την Ελλάδα», τα οποία επιβεβαιώθηκαν στα μέσα Ιουνίου του 2017. Θα πρέπει, ωστόσο, να προηγηθεί η ολοκλήρωση του τρίτου ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων, και να αποφασιστεί η ισχύ των μέτρων, εάν είναι απαραίτητα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και ρεπορτάζ της Bild με τίτλο «Η κυβέρνηση θέλει να επιστρέψει στους Έλληνες 416,7 εκατ. ευρώ» όπου σημειώνεται ότι το ποσό αφορά κέρδη από τους τόκους της ΕΚΤ από τα ελληνικά δάνεια.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τι σημαίνουν για την ελληνική οικονομία τα υπερπλεονάσματα του 2024
Κ. Mητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο και €250 καθαρά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους και ΑΜΕΑ
Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025