Powered by

Αστεροσχολείο στο Τρόοδος εξήγγειλε ο Πρόεδρος

Στην πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να συμβάλει στη δημιουργία Αστεροσχολείου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην εκδήλωση «Με τις Περσείδες στο Τρόοδος» που διοργάνωσαν οι Φίλοι του Αστεροσκοπείου Τροόδους, στον Βοτανικό Κήπο Τροόδους. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε την πρωτοβουλία των διοργανωτών και όλων όσοι έχουν εμπλακεί και συμβάλουν στην καθιέρωση μιας ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσας δραστηριότητας στην περιοχή του Τρόοδους, στην οποία, όπως είπε, ο ίδιος τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία, αφού εκεί πέρασε ένα μέρος των παιδικών του χρόνων. «Έζησα εξίμιση χρόνια στον Αμίαντο, ενάμιση στον Αγρό, ενώ τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια στην Προεδρία, δεν λείπω τα καλοκαίρια και τα Χριστούγεννα από την περιοχή, την οποία λατρεύω. Γι’ αυτό και το μεγάλο μου ενδιαφέρον, έστω και αν παρά τις οικονομικές αδυναμίες δεν έγινε κατορθωτό μέχρι στιγμής να υλοποιήσουμε σημαντικούς τομείς που θέλαμε», είπε χαρακτηριστικά. Επιφυλάχθηκε, δε, να πει περισσότερα στις 2 Σεπτεμβρίου όταν θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους. 

«Θέλω να τονίσω την προσπάθεια και την πρωτοβουλία αστρονόμων να αναδείξουν ένα άλλο χαρακτηριστικό της θαυμαστής ευκαιρίας που έχει ο κάθε Κύπριος να αστροπαρατηρεί», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί και το Αστεροσκοπείο Τρόοοδους, μια πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί με τη συνδρομή και τη συμβολή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόοδους και σε συνεργασία με τον ιδρυτή του Science & Space Cafe Γιώργο Τζίβα και τον αστροφυσικό της NASA Θανάση Οικονόμου. «Ελπίζω σύντομα να είμαστε σε θέση να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο και πάρα πολύ σύντομα να έχουμε ένα από τα σημαντικότερα από πλευράς χώρου αστεροσκοπεία», ανέφερε.

«Πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να συμβάλει στη δημιουργία του Αστεροσχολείου, μέσα από οικονομική βοήθεια και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι αυτό θα είναι προς όφελος όσων λατρεύουν τη φύση και ιδιαιτέρως τα φαινόμενα που μπορεί να προσφέρει το Τρόοδος κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και της ανάπτυξης γενικότερα της μάθησης. «Θα ήθελα να δω πολλά παιδιά και νέους να ενδιαφέρονται και να εμπλέκονται στα φαινόμενα της φύσης», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Δειτε Επισης

Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Λύση υδατικού εντός τριετίας-Δρομολογείται η κατασκευή δύο μονάδων αφαλάτωσης
Μ. Παναγιώτου: Ενίσχυση λαϊκών αγορών με δίκαιες τιμές και μεγαλύτερη διαφάνεια-Προτεραιότητα για την αγροτική μας πολιτική
Οι πρωτοβουλίες και στόχοι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Η.Β.-Παρουσιάστηκαν στον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου
Άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Στα 55.490 άτομα η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Απρίλιο
Αναβαθμισμένες αγρομετεωρολογικές υπηρεσίες στη διάθεση των παραγωγών
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία