Powered by

Morgan Stanley: Αναμένει περαιτέρω ενίσχυση ευρώ

Η υποχώρηση των λαϊκιστικών κινημάτων που απείλησαν να αποσταθεροποιήσουν την Ε.Ε. θα βοηθήσει στην ενίσχυση του ευρώ για αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τον Andrew Sheets, κορυφαίο στέλεχος της Morgan Stanley.
 
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, εκτιμώντας ότι θα φθάσει στο 1,25 δολ. στις αρχές του επόμενου έτους, και στην απόλυτη ισοτιμία (parity) με τη στερλίνα για πρώτη φορά στην ιστορία. Πρόκειται για μία «αρκετών ετών» strong θέση για το ευρώ, διευκρίνισε ο κ. Sheets, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.
 
«Αυτό που μας κάνει να επικεντρωθούμε σε αυτήν την ιδέα είναι το «κέντρο» της Ευρώπης, το γεγονός ότι Γαλλία και Γερμανία συνεργάζονται για μία ισχυρότερη Ε.Ε. και προωθούν μεταρρυθμίσεις που δεν έχουμε δει εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό αποτελεί έναν παράγοντα θεμελιώδους ώθησης του ευρώ», εκτιμά το στέλεχος της Morgan Stanley.
 
Το ευρώ έχει ενισχυθεί 12% έναντι του δολαρίου φέτος, χάρη στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και στη χαλάρωση των φόβων ότι θα υπάρξει κύμα λαϊκισμού στην Ε.Ε., ειδικά στις περιπτώσεις Γαλλίας και Ολλανδίας. Η εκλογική διαδικασία στη Γερμανία τον επόμενο μήνα φαίνεται ότι θα φέρει ως νικήτρια την κυρία Angela Merkel.
 
Αντίθετα η τράπεζα δεν είναι αισιόδοξη για τη στερλίνα και όχι μόνο λόγο του ότι «αγαπά» το ευρώ. Εκτιμά ότι το βρετανικό νόμισμα θα υποχωρήσει καθώς θα υπάρξει περισσότερο αδύναμη ανάπτυξη αλλά και πολιτική αβεβαιότητα, λόγω φυσικά της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος