powered by

Αυξημένο κατά 3% το ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών

To συνολικό ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών (ΕΟ) αυξήθηκε κατά περίπου 3% στα €2.784,5 εκατ. τον Ιούνιο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
 
Ειδικότερα, το συνολικό ενεργητικό των ΕΟ ανήλθε στα €2,78 δισ. στο τέλος Ιουνίου, από €2,64 δισ. στο τέλος του δ΄ τριμήνου του 2016 και €2,70 δισ. στο τέλος Μαρτίου 2017.

Διαβάστε ακόμα: Κεντρική: Οι τράπεζες αποφασίζουν για το Ιράν
 
Οι συνολικές καταθέσεις των ΕΟ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤ, αυξήθηκαν στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2017, στα €225,7 εκατομμύρια, από €217 εκ. το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ τα δάνεια τους μειώθηκαν στα €290 εκ., έναντι €339,7 εκ. στο τέλος Μαρτίου 2016.
 
Το μεγαλύτερο ενεργητικό διέθεταν στο τέλος Ιουνίου του 2017 οι μετοχικοί ΕΟ, οι οποίοι επενδύουν κυρίως σε μετοχές και λοιπούς συναφείς τίτλους, ύψους €1.82 δισ., σε σχέση με €1,72 δισ. τον Μάρτιο του 2017, ενώ οι Μικτοί ΕΟ, οι οποίοι επενδύουν εξίσου σε μετοχές και χρεόγραφα, διέθεταν ενεργητικό €415,6 εκ., από €498,8 εκ. τον στο τέλος του α’ τριμήνου του έτους.

Διαβάστε ακόμα: Στο επίκεντρο και πάλι οι τιτλοποιήσεις
 
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤ, οι ΕΟ ακίνητης περιουσίας διέθεταν συνολικό ενεργητικό, ύψους €210 εκ., από €212,1 εκ., ενώ οι ομολογιακοί οργανισμοί, οι οποίοι επενδύουν κατά κύριο λόγο σε χρεόγραφα/ομόλογα, διέθεταν ενεργητικό €110,9 εκ., από €77,2 εκ. στο τέλος Μαρτίου 2017. Οι λοιποί ΕΟ διέθεταν τον Ιούνιο συνολικό ενεργητικό €220,8 εκ., από €191,7 εκ. τον περασμένο Μάρτιο.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025