Λουκούμι: Τα μυστικά της συνταγής
08:28 - 01 Αυγούστου 2017

Στρογγυλό, με χαλεπιανά ή αμύγδαλα ή και τα δύο μαζί, πασπαλισμένο με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Το αποτέλεσμα άκρως απολαυστικό, παραδοσιακό και συνάμα διαχρονικό, αφού οι γάμοι στην Κύπρο θέλουν λουκούμι για κεραστικό.
Δεν είναι ένα γλυκό που θα ζητήσει κανείς όταν επισκεφθεί το ζαχαροπλαστείο. Εν καιρώ γάμων, όμως, θεωρείται must. Για την παρασκευή του οι ζαχαροπλάστες επιστρατεύουν όλη τους την τέχνη και κάθε ζαχαροπλαστείο βάζει τη δική του πινελιά.
Τρία από αυτά μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά των συνταγών τους.