Καμία απόφαση για τη Cyta Hellas

«Καμία απόφαση που αφορά τη Cyta Hellas δεν πρόκειται να ληφθεί πριν την ολοκλήρωση της μελέτης που είναι σε εξέλιξη» δήλωσε στο InBusinessNews o εκπρόσωπος τύπου της Cyta, Λευτέρης Χρίστου κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα στον ελληνικό Τύπο σύμφωνα με το οποίο η Wind Hellas θα είναι  ο τελικός αγοραστής της Cyta Hellas μέσω ανταλλαγής μετοχών, απορροφώντας στην ουσία τις δραστηριότητες της θυγατρικής της Cyta στην Ελλάδα και καθιστώντας την μέτοχο στην ελληνική Wind. 

Διαβάστε επίσης: Cyta Hellas: Σεπτέμβριο η έκθεση για το τι μέλλει γενέσθαι

Πάντως, ο εκπρόσωπος τύπου της Cyta κληθείς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα, αρκέστηκε στην πιο πάνω δήλωση όπως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με τά την ολοκλήρωση της μελέτης που έχει ανατεθεί σε δύο διεθνείς συμβουλευτικούς οίκους και επιδίωξη της Cyta είναι όπως η μελέτη ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Cyta προχώρησε στην πρόσληψη των McKinsey και PwC ως συμβούλους για την πώληση της Cyta Hellas, με την έκθεση τους να είναι έτοιμη μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι δύο σύμβουλοι θα επεξεργαστούν και θα παραθέσουν διάφορα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι με την Cyta Hellas, από την πώληση του 100% της εταιρείας μέχρι και το σενάριο συγχώνευσης με άλλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών υπό τη μορφή κοινοπραξίας. 

 

Δειτε Επισης

Εμπλουτίζεται ο ψηφιακός βοηθός-24/7 εξυπηρέτηση και για θέματα δημόσιων συμβάσεων
Η Canyon παρουσιάζει το OnTag 1: Καινοτόμος ασύρματος ανιχνευτής αντικειμένων
Kyndryl People Readiness 2025 report: Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν κερδίζουν ακόμα από την τεχνητή νοημοσύνη
Ο Επικεφαλής Επιστήμονας φιλοξένησε τον COO της Tenstorrent Κιθ Ουίτεκ-Στόχος η ίδρυση γραφείου και η συμβολή στην ψηφιακή οικονομία
Νικόδημος Δαμιανού: Έτοιμη να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη η Κύπρος
AWS European Sovereign: Το νέο αυτόνομο cloud για την ευρωπαϊκή αγορά από την AWC
Επαφές Ν. Δαμιανού στις Βρυξέλλες-Στο επίκεντρο τα χαρτοφυλάκια της έρευνας, καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής
Συγχωνεύονται η κυπριακή Hybrid ConsulTech και η αμερικανική TKI-Χαιρετίζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία
Samsung Vision AI: Επαναπροσδιορίζοντας την οικιακή ψυχαγωγία με τη νέα σειρά τηλεοράσεων και soundbars 2025
ASBIS και Huawei: Μια συνεργασία που βραβεύεται με το Premier Growth Partner Award