Powered by

Υβριδικές-ηλεκτρικές επιλογές σε όλα τα μοντέλα Volvo από το 2019

Η Volvo Car Group πρόκειται να κυκλοφορήσει μια σειρά πέντε ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα εισάγει τα νέα οχήματα κάποια στιγμή μεταξύ 2019 και 2021, τόνισε σε σημερινή της ανακοίνωση. Ακόμη, η εταιρία θα προσφέρει επιλογές υβριδικών εκδόσεων για όλη την γραμμή παραγωγής της, σηματοδοτώντας «το ιστορικό τέλος των αυτοκινήτων που έχουν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων γίνεται όλο και πιο μεγάλη: η Tesla θα αρχίσει την παραγωγή του τρίτου της μοντέλου αυτή την εβδομάδα, ενώ οι γερμανικές μάρκες Mercedes Benz και Audi και η βρετανική Jaguar Land Rover, έχουν παρουσιάσει πρωτότυπα μοντέλα με ικανότητα οδήγησης για 400 χιλιόμετρα ή και παραπάνω, με πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

Κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα θα βγουν προς πώληση ήδη από την επόμενη χρονιά, ενώ οι κατασκευαστές πατάνε γκάζι στην ανάπτυξη «πράσινων» οχημάτων, καθώς σκληραίνουν οι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων και κυβερνήσεις απαγορεύουν την κίνηση που ρυπαίνει την ατμόσφαιρα.

«Ο κόσμος ζητά όλο και περισσότερο αυτοκίνητα που φορτίζονται με ρεύμα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson. «Η Volvo Cars έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να έχει πουλήσει συνολικά ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα που φορτίζονται με ρεύμα μέχρι το 2025. Έτσι θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

Η Volvo Cars, η οποία ανήκει στον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Li Shufu, είχε αναφέρει τον Απρίλιο ότι το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα θα είναι ένα κινεζικό αυτοκίνητο compact, του οποίου οι αποστολές θα ξεκινήσουν το 2019. Το μοντέλο θα εξάγεται παγκοσμίως.

Η Κίνα εξελίσσεται στη μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αρχές εξετάζουν φιλόδοξες ποσοστώσεις παραγωγής που θα επιβληθούν με πρόστιμα στους κατασκευαστές.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία