Powered by

Αποχωρεί εντός του 2018 ο πρόεδρος της Ericsson

Μετά από επτά χρόνια ο Leif Johansson συμφώνησε να αποχωρήσει από πρόεδρος της Ericsson, εντός του 2018. Όπως σημειώνει το Bloomberg, η συγκυρία που αποφάσισε να αποχωρήσει ο Johansson είναι σωστή, αφού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του τον περασμένο Ιανουάριο ανέλαβε χρέη δ/ντος συμβούλου ο Borje Ekholm.

Μερίδιο της σουηδικής εταιρείας απέκτησε και η Cevian Capital φέτος. Ο Johansson, πρώην CEO της Volvo AB, είχε αναλάβει την προεδρία το 2011.

«Η εταιρεία μπαίνει τώρα σε μια νέα φάση, θέτοντας στο επίκεντρο την εκτέλεση έργου, ενώ έχουμε και ένα νέο σύστημα ιδιοκτησίας », αναφέρει ο Johansson στην ανακοίνωσή του.

«Είναι φυσικό να αφήνουμε τους ιδιοκτήτες να προτείνουν από κοινού πρόεδρο και πολύ πριν φτάσουμε σε αυτό, θέλω αν ανακοινώσω ότι δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος για νέα θητεία».

Οι βασικοί μέτοχοι της, η σουηδική οικογένεια Wallenberg και ο δισεκατομμυριούχος Fredrik Lundberg, θα αναζητήσουν νέο πρόεδρο που σε συνεργασία με τον Ekholm θα προσπαθήσει να αυξήσει ξανά την τιμή της μετοχής.

Η μετοχή της Ericsson sέχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της την τελευταία 10ετία λόγω σκληρού ανταγωνισμού αλλά και της επιβράδυνσης των δαπανών από παρόχους ασύρματης τηλεφωνίας.

Η Moody's τον Μάιο μείωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της εταιρείας στην κατηγορία σκουπίδια και η εταιρεία υπογράμμισε τα ρίσκα των πλάνων αναδιάρθρωσης του Ekholm.

Νωρίτερα, η μετοχή ενισχύθηκε κατά 0,4% στις 61,1 κορώνες στη Στοκχόλμη, δίνοντας στην εταιρεία αγοραία αξία 2903,3 δισ. κορωνών.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία