Νικητές οι Κύπριοι Bartenders στο Mediterranean Cocktails Challenge από το Skinos Mastiha Spirit
11:00 - 04 Ιουλίου 2017

Το Mediterranean Cocktails Challenge (MCC) 2017 από το Skinos Mastiha Spirit είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός bartending με θέμα τη Μεσόγειο. Ο φετινός διαγωνισμός είχε τη θεματολογία «Team Challenge» και οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δημιουργήσουν κοκτέιλ με κύριο συστατικό το Skinos Mastiha Spirit, και με απώτερο σκοπό να αναδείξουν το πνεύμα και τις διάφορες γεύσεις της Μεσογείου.
Στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο ημιτελικός του διαγωνισμού στη Λευκωσία, όπου 10 ομάδες έπρεπε η κάθε μια να παρουσιάσει σε 5 λεπτά τα κοκτέιλ της με Skinos Mastiha Spirit στους κριτές, οι οποίοι βαθμολογούσαν μεταξύ άλλων τη γεύση. Νικητές αναδείχθηκαν οι Κωνσταντίνος Καζελής και ο Αλέξης Αργυρού από το «Lost + Found Drinkery» με το κοκτέιλ τους «Τhe Risk». Οι νικητές του κυπριακού ημιτελικού ταξίδεψαν στην Ελλάδα για τον μεγάλο τελικό που έγινε στις 27 Ιουνίου στη ταράτσα του εστιατορίου «Hytra» στην Αθήνα, το οποίο ήταν παράλληλα ένα υπέροχο, διεθνές, πάρτι με θέμα τη Μεσόγειο.
Στον τελικό, οι ομάδες έπρεπε η κάθε μια να παρουσιάσει τα κοκτέιλ της με Skinos Mastiha Spirit στους κριτές, οι οποίοι είναι από τους γνωστότερους Έλληνες bartenders: ο Θάνος Προυναρούς (ιδιοκτήτης του Baba Au Rum και Mary Pickford), ο Δημήτρης Κιάκος (ιδιοκτήτης του θρυλικού The Gin Joint και μέλος του The Gin Guild), και ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης (βραβευμένος bartender και bar manager του The Bar Lab και του Mary Pickford).
Οι bartenders από την Κύπρο με το καταπληκτικό τους κοκτέιλ, το οποίο ήταν πρωτότυπο τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση, κατάφεραν να κερδίσουν την ΠΡΩΤΗ θέση μεταξύ των άλλων διαγωνιζομένων από Ελλάδα, Ρουμανία, Αγγλία, Αμερική, Γαλλία και Βέλγιο. Τη 2η θέση κατέκτησαν οι Αγάπη Πετροπούλου και η Ηρώ Καλομοίρη από το μπαρ «A for Athens» με το «Anthemoessa», ενώ την 3η θέση πήραν οι Γιάννης Μηλιώτης και Γιώργος Σταματελόπουλος από το μπαρ της Χίου «OZ Cocktail Bar» με το «La Sentinella».
Οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού, Κωνσταντίνος Καζελής και Αλέξης Αργυρού, θα ταξιδέψουν τον Οκτώβριο στο Βερολίνο για να παρουσιάσουν το νικητήριο κοκτέιλ τους «The Risk» στο «International Bar Convent Berlin (BCB 2017)», προβάλλοντας με αυτή τους την επιτυχία τις γεύσεις της Μεσογείου και το Skinos Mastiha Spirit σε πάνω από 12.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Το Skinos Mastiha Spirit εισάγεται και διανέμεται στην Κύπρο από την εταιρεία ACM Christofides Ltd.