powered by

H επέκταση του Mall κούρασε το Υπουργικό

Με γιοφύρι της Άρτας άρχισε να μοιάζει η πολύ-αναμενόμενη επέκταση του The Mall of Cyprus. Το Υπουργικό Συμβούλιο στις 20 Ιουλίου έλαβε νέα απόφαση με βάση την οποία ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας για μείωση κατά 30% της υπέρβασης του δομήσιμου εμβαδού, δηλαδή κατά 541 τ.μ.. Με άλλα λόγια, η εταιρεία ζήτησε όπως η άδεια που θα λάβει θα αφορά πιο λίγα τετραγωνικά απ’ ότι αρχικά αιτήθηκε. 

Διαβάστε ακόμα: The Mall of Cyprus: Τέλος 2018 έτοιμη η επέκταση  

Το Υπουργικό έκανε τη «χάρη» στην εταιρεία στα πλαίσια του Σχεδίου Παροχής Πολεοδομικών Κινήτρων για σκοπούς ανάκαμψης της αναπτυξιακής δραστηριότητας, ωστόσο έθεσε και κάποιους όρους. 

Ο πρώτος αφορά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας και της Πολεοδομικής Αρχής που να δεσμεύει την εταιρεία να υλοποιήσει την ανάπτυξη εντός 18 μηνών. Ο δεύτερος αφορά στην απόσυρση όλων των προσφυγών που κατέθεσε η εταιρεία στο Ανώτατο Δικαστήριο και αφορούν στην αρχική αίτηση για την οποία εξασφάλισε έγκριση του Υπουργικού για χορήγηση πολεοδομικής άδειας. 

Υπενθυμίζεται πως πριν την αρχική έγκριση της επέκτασης από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2017, είχε προηγηθεί θρίλερ στο Συμβούλιο παρεκκλίσεων το οποίο αρχικά με ψήφους 3 εναντίον δύο, απέρριψε την αίτηση, αλλά σε νεότερη συνεδρία του, την ενέκρινε με ψήφους και πάλι 3 εναντίον 2. 

Τον Γενάρη του 2017, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως στις 7 Νοεμβρίου 2016 το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε την επέκταση του εμπορικού κέντρου υπό την προϋπόθεση της απαιτούμενης τραπεζικής χρηματοδότησης και της συμβολής των μετόχων με κεφάλαιο. Η εταιρεία τότε, προέβλεψε το έργο της επέκτασης να ξεκινήσει εντός του 2017 και θα περιλάμβανε την επέκταση της βορειοδυτικής πλευράς του έργου ώστε να δημιουργηθούν νέοι εμπορικοί χώροι αλλά και χώροι στάθμευσης αφού η επέκταση θα γινόταν σε χώρο που σήμερα χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ. Η

The Mall of Cyprus εκτίμησε την αξία της επένδυσης στα 25 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2017 ο ένας εκ των δύο μετόχων του εμπορικού κέντρου, η Attacq αποχώρησε, εισπράττοντας ποσό 57.8 εκατ. ευρώ. Η Atterbury Cyprus είναι ο ιδιοκτήτης και του Mall of Cyprus και του The Mall of Engomi. Η κίνηση αυτή, ενδεχομένως να άλλαξε τους σχεδιασμούς της εταιρείας όσον αφορά στην επέκταση του εμπορικού κέντρου, για την οποία υπενθυμίζεται πως υπήρξαν πολλές τόσο από το Δήμο Λευκωσίας όσο κι από το ΕΤΕΚ κι άλλους φορείς.

Διαβάστε ακόμα: Mall of Cyprus: Αποχωρεί ο ένας μεγαλομέτοχος

The Mall of Cyprus: Μέρισμα €15 εκατ. στους μετόχους

Δειτε Επισης

Αλ. Βαφεάδης: Πολύ χαμηλότερο το κόστος αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού» από τα οφέλη-«Αξίζει κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε»
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Το στεγαστικό δεν λύνεται με μαγικά ραβδιά»
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα η Consulco-Τα στοχευμένα έργα
Η BidX1 λανσάρει 70 ακίνητα στη δημοπρασία της ερχόμενης εβδομάδας
Ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό πάρκο στην καρδιά της Λευκωσίας... Εγκαινιάστηκε η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ(pics&vid)
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας
Σχέδιο νόμου ενώπιον του ΥΠΕΣ για θέσπιση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης
Μοναδικές ευκαιρίες για κατοικίες και διαμερίσματα σε Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο από την Altamira Real Estate
Οικιστικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank