Powered by

Facebook: Στο στόχαστρο αντιμονοπωλιακών υπηρεσιών της Ευρώπης

Η καταγραφή προσωπικών δεδομένων των χρηστών εκ μέρους του Facebook Inc. μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη υπόθεση με την οποία θα ασχοληθεί η ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, προκειμένου να ελέγξει πώς το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο συλλέγει πληροφορίες από χρήστες που βοηθάει στη δημιουργία τεράστιων εσόδων από διαφημίσεις.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο εναντίον των Καρτέλ της Γερμανίας εξετάζει αν το Facebook ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τη δημοτικότητά του, ώστε οι χρήστες να συμμορφώνονται με όρους και προϋποθέσεις που ενδέχεται να μην κατανοούν. Οι λεπτομέρειες που παρέχουν οι χρήστες αποτελούν καθοριστική βοήθεια στη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων που κάνουν την εταιρεία τόσο πλούσια.

Σύμφωνα με την οπτική του Γραφείου εναντίον των Καρτέλ, το Facebook "αποσπά" τις πληροφορίες από τους χρήστες του, όπως δήλωσε ο Frederik Wiemer, δικηγόρος στο Heuking Kuehn Lueer Wojtek στο Αμβούργο. "Όποιος δεν συμφωνεί με τη χρήση των δεδομένων, αποκλείεται από την κοινότητα του κοινωνικού δικτύου", δήλωσε επίσης. "Ο φόβος της κοινωνικής απομόνωσης εκμεταλλεύεται για να έχει πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες surfing των χρηστών", πρόσθεσε.

Ο αντιμονοπωλιακός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανέρχεται στο προσκήνιο με ποινές για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας των Η.Π.Α., οι οποίες διαπίστωσε ότι είχαν μια αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά. Πέρυσι, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία η Apple Inc. έπρεπε να καταβάλει 13 δις ευρώ (14,9 δισεκατομμύρια δολάρια) σε επιστροφή φόρων και την περασμένη εβδομάδα επέβαλε πρόστιμο στην Google 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για διαφαινόμενη αξιοποίηση προς όφελός της των αποτελεσμάτων αναζήτησης των χρηστών. Αλλά οι δικηγόροι λένε ότι οι ερευνητές του Ομοσπονδιακού Γραφείου εναντίον των Καρτέλ, εξετάζουν τα όρια του αντιμονοπωλιακού νόμου - με διακλαδώσεις πολύ πέρα από τη Γερμανία και το Facebook, καθώς όλα τα είδη ισχυρών τεχνολογικών εταιρειών επιδιώκουν να βρουν νέους τρόπους για να αξιοποιούν τα στοιχεία των πελατών τους.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία