Powered by

Facebook: Στο στόχαστρο αντιμονοπωλιακών υπηρεσιών της Ευρώπης

Η καταγραφή προσωπικών δεδομένων των χρηστών εκ μέρους του Facebook Inc. μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη υπόθεση με την οποία θα ασχοληθεί η ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, προκειμένου να ελέγξει πώς το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο συλλέγει πληροφορίες από χρήστες που βοηθάει στη δημιουργία τεράστιων εσόδων από διαφημίσεις.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο εναντίον των Καρτέλ της Γερμανίας εξετάζει αν το Facebook ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τη δημοτικότητά του, ώστε οι χρήστες να συμμορφώνονται με όρους και προϋποθέσεις που ενδέχεται να μην κατανοούν. Οι λεπτομέρειες που παρέχουν οι χρήστες αποτελούν καθοριστική βοήθεια στη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων που κάνουν την εταιρεία τόσο πλούσια.

Σύμφωνα με την οπτική του Γραφείου εναντίον των Καρτέλ, το Facebook "αποσπά" τις πληροφορίες από τους χρήστες του, όπως δήλωσε ο Frederik Wiemer, δικηγόρος στο Heuking Kuehn Lueer Wojtek στο Αμβούργο. "Όποιος δεν συμφωνεί με τη χρήση των δεδομένων, αποκλείεται από την κοινότητα του κοινωνικού δικτύου", δήλωσε επίσης. "Ο φόβος της κοινωνικής απομόνωσης εκμεταλλεύεται για να έχει πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες surfing των χρηστών", πρόσθεσε.

Ο αντιμονοπωλιακός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανέρχεται στο προσκήνιο με ποινές για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας των Η.Π.Α., οι οποίες διαπίστωσε ότι είχαν μια αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά. Πέρυσι, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία η Apple Inc. έπρεπε να καταβάλει 13 δις ευρώ (14,9 δισεκατομμύρια δολάρια) σε επιστροφή φόρων και την περασμένη εβδομάδα επέβαλε πρόστιμο στην Google 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για διαφαινόμενη αξιοποίηση προς όφελός της των αποτελεσμάτων αναζήτησης των χρηστών. Αλλά οι δικηγόροι λένε ότι οι ερευνητές του Ομοσπονδιακού Γραφείου εναντίον των Καρτέλ, εξετάζουν τα όρια του αντιμονοπωλιακού νόμου - με διακλαδώσεις πολύ πέρα από τη Γερμανία και το Facebook, καθώς όλα τα είδη ισχυρών τεχνολογικών εταιρειών επιδιώκουν να βρουν νέους τρόπους για να αξιοποιούν τα στοιχεία των πελατών τους.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Στο χείλος της ύφεσης η οικονομία της Ρωσίας-Τα υψηλά επιτόκια πνίγουν τις επενδύσεις
Λαγκάρντ: Το ευρωπαϊκό εμπόριο αντίβαρο στις παγκόσμιες αναταράξεις
Σε υψηλό δεκαετίας η πλατίνα-Στα 1.350,17 δολάρια η ουγγιά
Τζερόμ Πάουελ (Fed): Βασικός παράγοντας για την υψηλή αβεβαιότητα οι δασμοί Τραμπ
Πτώση για τον χρυσό μετά την πρόβλεψη της Fed για βραδύτερο ρυθμό μελλοντικών μειώσεων των επιτοκίων
Fed: Επιμένει σε στάση αναμονής-Αμετάβλητα τα επιτόκια και το dot plot που δίνει σήμα για δύο περικοπές φέτος
Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου