powered by

Έπεσαν οι υπογραφές για ΓΕΣΥ μεταξύ κυβέρνησης και ιατρών

Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία πλαίσιο μεταξύ Κυβέρνησης και των συντεχνιών των ιατρών ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΣΕΣΙΚ για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, μέσω της αναγκαίας αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των δημόσιων νοσηλευτηρίων και της σταδιακής αυτονόμησής τους. 
Επίσης η συμφωνία πλαίσιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρόνοιες για εργασιακά θέματα όπως η δημιουργία και η θεσμοθέτηση νέων οργανογραμμάτων  και δομών και κατανομή του υφιστάμενου προσωπικού ανά δημόσιο νοσηλευτήριο /κλινική/επαρχία, θέματα που αφορούν το ωράριο εξυπηρέτησης ασθενών και ζητήματα που άπτονται των οικονομικών απολαβών του ιατρικού προσωπικού.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, τη συμφωνία πλαίσιο υπέγραψε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης. 

Σε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ηγεσία των συντεχνιών, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, η οποία προηγήθηκε της τελετής υπογραφής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σημασία της στενής και αγαστής συνεργασίας ανάμεσα σε Κυβέρνηση και συντεχνίες των ιατρών, πάντοτε προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας ευρύτερα.

Από πλευράς τους οι εκπρόσωποι της ηγεσίας των συντεχνιών αναφέρθηκαν στον καταλυτικό ρόλο του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επίτευξη της συμφωνίας, πάντοτε με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Δειτε Επισης

Ναρέντρα Μόντι: Αρκετές ινδικές εταιρείες έχουν επιλέξει την Κύπρο ως πύλη στην Ευρώπη, απεριόριστες οι δυνατότητες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Φυσικός εταίρος για τις ινδικές εταιρείες που επιθυμούν να επεκταθούν στην Ευρώπη η Κύπρος
Στ. Σταύρου: Τεράστιες προοπτικές και πρακτικά βήματα ενίσχυσης της επιχειρηματικής συνεργασίας Κύπρου-Ινδίας
Υπογράφουν κοινή διακήρυξη εταιρικής σχέσης Κύπρος και Ινδία-«Μια ιστορική και ουσιαστική εξέλιξη»
Φωνάζουν για την πρόσβαση στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου οι επαγγελματίες ψαράδες-Ο λόγος του προβλήματος
Ναρέντρα Μόντι: Εμπόριο, επενδύσεις και άλλοι τομείς… Σημαντική ώθηση στις σχέσεις Ινδίας-Κύπρου
Μιχάλης Δαμιανός: Εγγύηση για την βιωσιμότητα του ΓεΣΥ ο σφαιρικός του προϋπολογισμός-Δεν θα καταρρεύσει
Ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό πάρκο στην καρδιά της Λευκωσίας... Εγκαινιάστηκε η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ(pics&vid)
High level φόρουμ και ώθηση στη δυναμική πορεία των επιχειρηματικών σχέσεων Κύπρου-Ινδίας από Χριστοδουλίδη και Μόντι
Τεχνολογία και καινοτομία στο επίκεντρο της διμερούς ατζέντας με Μόντι-Οι προτάσεις στο τραπέζι για συνεργασία