Powered by

Διαδρομές με αυτό-οδηγούμενα οχήματα θα προσφέρει η Lyft

Η σταθερή πορεία της Silicon Valley προς τα αυτοκατευθυνόμενα αυτοκίνητα έκανε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός την Παρασκευή 21 Ιουλίου, καθώς η εταιρεία Lyft δήλωσε ότι οι πελάτες της θα μπορέσουν να καλέσουν ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό σε συγκεκριμένους δρόμους μέχρι το τέλος του έτους.

Το πρόγραμμα αυτονομίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στη Βοστώνη πριν τελικά εξαπλωθεί σε άλλες πόλεις, μπορεί να περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα, δήλωσαν οι υπάλληλοι της εταιρείας. Ανάλογα με τις ακριβείς συνθήκες ενός ταξιδιού - συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής, της κυκλοφορίας, του καιρού και της χρονικής στιγμής - οι επιβάτες που επιλέγουν να συμμετάσχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα μπορούν να παραληφθούν από ένα αυτό-οδηγούμενο όχημα.

Όπως και με άλλες εταιρείες που έχουν δοκιμάσει δημόσια αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα, οι αναβάτες της Lyft που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα συνοδεύονται από δοκιμαστικούς οδηγούς που θα κάθονται στα μπροστινά καθίσματα των οχημάτων.

Αντί να προσπαθεί να «νικήσει» τους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Ford κατασκευάζοντας τα δικά της οχήματα, η Lyft εστιάζει στο σχεδιασμό ενός κοινού interface λογισμικού που οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να βάλουν τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο και να αλληλεπιδρούν με το κοινό.

«Κατασκευάζουμε μία μέθοδο για τρίτες εταιρείες να συνδέουν τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητά τους με το δίκτυό μας», δήλωσε ο Luc Vincent, αντιπρόεδρος της μηχανικής στη Lyft. Στη Βοστώνη, αυτό θα σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούσαν να μεταφερθούν με οχήματα που κατασκευάστηκαν από την Nutonomy με βάση το Cambridge.

Η λεγόμενη Open Platform, την οποία ανακοίνωσε η Lyft τον Ιούνιο, θα μπορούσε να περιλαμβάνει οχήματα και από άλλους εταίρους, όπως η GM και η Jaguar Land Rover, οι οποίες συνήψαν συμφωνία με την Lyft τον περασμένο μήνα. 

Αν και η Lyft έχει αφήσει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης οχημάτων στους συνεργάτες της, θα κατασκευάσει πακέτα αισθητήρων και άλλο υλικό σε περιορισμένη βάση. Για να διευκολύνει αυτές τις προσπάθειες, η Lyft ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει μια ερευνητική μονάδα στο Palo Alto στην Καλιφόρνια, αργότερα φέτος, και θα προσλάβει εκατοντάδες υπαλλήλους για να συνεργαστεί με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων εκεί.

ΠΗΓΗ: washingtonpost.com

Δειτε Επισης

Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος