Powered by

Εξισορρόπηση οικογένειας - δουλειάς προωθεί η ΕΕ

Ξεκίνησε, υπό την αιγίδα της εσθονικής Προεδρίας, η διήμερη διάσκεψη των Υπουργών κοινωνικής προστασίας και εργασίας της ΕΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα Κράτη Μέλη μπορούν να υποστηρίξουν τους πολίτες στην εξεύρεση τρόπων για την εξισορρόπηση της εργασίας και της ιδιωτικής ζωής.

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου, οι συζητήσεις στο Ταλίν επικεντρώθηκαν στην εξεύρεση λύσεων που θα μπορούσαν να δώσουν στους εργαζόμενους καλύτερες ευκαιρίες για να φτιάξουν οικογένεια και να φροντίσουν τους συγγενείς τους, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνται στην αγορά εργασίας. Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τον ρόλο των ανδρών στις ευθύνες φροντίδας.

Οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις και βέλτιστες πρακτικές και εξήγησαν τα διάφορα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια στις χώρες τους και για τις σύγχρονες μορφές απασχόλησης. Κατά την Εσθονική Προεδρία, τα σύγχρονα μέτρα για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής απαιτούν μια αρμονία μεταξύ των αναγκών των εργαζομένων και της ικανότητας των εργοδοτών.

"Τα τρέχοντα μέτρα ισορροπίας μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής απευθύνονται κυρίως σε κλασικούς οικογενειακούς τύπους και μοντέλα εργασίας και συνήθως οι γυναίκες φέρουν το βάρος. Χρειαζόμαστε τους άνδρες να παίρνουν μεγαλύτερο ρόλο στις εγχώριες και οικογενειακές ευθύνες, αν δεν επιθυμούμε να αφήσουμε το δυναμικό των γυναικών με υψηλό μορφωτικό επίπεδο να χάσουν ", δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Προστασίας Καία Ίβα. "Η Ευρώπη έχει πολλά να κερδίσει - οικονομικά και από την άποψη της ευημερίας των ανθρώπων - από μια πιο ισότιμη κατανομή των ευθυνών οικογενειακής φροντίδας", σημείωσε

Κατά την Προεδρία μια πιο ισόρροπη κατανομή των οικογενειακών βαρών θα δώσει στις γυναίκες καλύτερες ευκαιρίες εργασίας. Επιπλέον, αυτό θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση του χάσματος των φύλων στην απασχόληση, την αμοιβή και τη σύνταξη. Η οικονομική ζημία που οφείλεται στο χάσμα απασχόλησης των δύο φύλων ανέρχεται σε 370 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Επιπλέον, η Εσθονία, καθώς και οι δύο επόμενες προεδρίες (Βουλγαρία και της Αυστρία), υπέγραψαν σήμερα μια δήλωση, η οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τα τρία αυτά κράτη μέλη θα προωθήσουν την ισότητα των φύλων στην Ευρώπη για τους επόμενους 18 μήνες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006