Παραγωγή μπύρας στο ζυθοποιείο Photos Photiades Breweries
09:41 - 17 Ιουλίου 2017

Βύνη κριθαριού, λυκίσκος, μαγιά και νερό. Αυτά αποτελούν τα βασικά συστατικά της μπύρας, σε μια διαδικασία φυσική που γίνεται με τρόπο που να διασφαλίζεται η ποιότητα και η αγνότητα των υλικών, ενώ ό,τι παράγεται από τη ζύμωση επαναχρησιμοποιείται, με σκοπό η διαδικασία να είναι όσο πιο φιλική γίνεται στο περιβάλλον, επισημαίνει ο Αντρέας Παντελή, διευθυντής ζυθοποιίας της Photos Photiades Breweries.
ΜΟΝΑΔΑ
Το ζυθοποιείο, που βρίσκεται στo Δάλι, ιδρύθηκε το 1963, όταν ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της M. Chr. Platanis & Co. Η ενέργεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα την εισδοχή του ομίλου στον τομέα της παραγωγής και διανομής μπύρας. Το 1967 υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης και του Ομίλου Carlsberg, εξασφαλίζοντας την πρώτη άδεια παραγωγής της μπύρας εκτός Δανίας.
ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ
Στη Photos Photiades Breweries παράγονται καθημερινά 24.000 κιβώτια και ετησίως 22 εκατομμύρια λίτρα μπύρας των brands Carlsberg, Krauzer Brau και της ΛΕΩΝ σε 15, συνολικά, διαφορετικές συσκευασίες, σε επιστρεφόμενη και μη φιάλη, σε ανακυκλώσιμο κουτί και βαρέλι.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Στον τομέα της παραγωγής η μονάδα εργάζεται καθημερινά, Δευτέρα με Παρασκευή, με δύο βάρδιες και στην εμφιάλωση με μια βάρδια κατά τη χειμερινή περίοδο και δύο κατά την καλοκαιρινή.
ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
Όλες οι μπύρες του ζυθοποιείου φτιάχνονται αποκλειστικά από φυσικές κι αγνές πρώτες ύλες, χωρίς κανένα πρόσθετο ή κάποιο γενετικά μεταλλαγμένο προϊόν. Όλες οι μπύρες φτιάχνονται μόνο από νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο και μαγιά. Για τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας μπύρας οι πρώτες ύλες ελέγχονται αυστηρά με ειδικό δειγματοληπτικό πλάνο. Όλοι οι προμηθευτές της εταιρείας από το εξωτερικό αξιολογούνται και τυγχάνουν έγκρισης και από την Carlsberg Δανίας.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η παραγωγική διαδικασία της μπύρας διαρκεί, περίπου, δύο βδομάδες και χωρίζεται σε τρία στάδια: Στην παραγωγή ζυθογλεύκους, στη μετατροπή του σε μπύρα με τη φυσική διεργασία της αλκοολικής ζύμωσης και στην εμφιάλωση.
Από την επιλογή των πρώτων υλών μέχρι το τελικό προϊόν, που θα φθάσει στον καταναλωτή, η Photos Photiades Breweries επενδύει συνεχώς στην αναβάθμιση του ζυθοποιείου, καθώς και στη συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού της.
Οι διαδικασίες χαρακτηρίζονται από ακρίβεια και καθορίζονται από την τεχνολογική πρόοδο, αλλά και από τη δέσμευση διοίκησης και εργαζομένων για αυστηρή τήρηση των διεθνών προδιαγραφών και προτύπων ISO.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Παρά την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, η Photos Photiades Breweries έχει διατηρήσει το προσωπικό της, που ανέρχεται στα 90 άτομα.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Πέραν από το γεγονός ότι η διαδικασία ζυθοποίησης είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ως κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός, κατά τη διάρκεια της παραγωγής μπύρας, η εταιρεία αξιοποιεί καινοτόμα συστήματα και πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος. Ανάμεσά τους το stromboli energy recovery system, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται 60% εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας και το σύστημα ανάκτησης διοξειδίου του άνθρακα, όπου ποσότητα 670.000 κιλών CO2, που παράγεται κατά τη ζύμωση της μπύρας, δεν απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα, αλλά επαναχρησιμοποιείται στην παραγωγή.
ΔΙΑΘΕΣΗ
Η διάθεση των προϊόντων γίνεται καθημερινά, μέσω ενός δομημένου συστήματος λήψεως παραγγελιών κι ενός ισχυρού δικτύου διανομής, εξυπηρετώντας σε εβδομαδιαία βάση τις απαιτήσεις και τις ανάγκες πέραν των 6.500 πελατών σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο, σε διάφορα σημεία πώλησης του λιανικού εμπορίου, σε μεταπωλητές, καθώς και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.