powered by

Κεντρική: Θετική εξέλιξη η πλατφόρμα ΣΚΤ - Altamira

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου τη δημιουργία πλατφόρμας μεταξύ της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ισπανικής Altamira για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων.

Διαβάστε ακόμα: ΣΚΤ: Πλατφόρμα εξυπηρέτησης MEX και Ακινήτων με Altamira

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, ανέφερε εκπρόσωπος της εποπτικής αρχής, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ.

Η συνεργασία μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων και εταιρειών εξυπηρέτησης και διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, προωθείται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ως ένα επιπλέον εργαλείο για ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Υπενθυμίζεται πως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου μεταμνημονιακού ελέγχου υποστήριζε τη δημιουργία παρόμοιων δομών διαχείρισης δανείων και για τον Συνεργατισμό.

«Αυτό θα ήταν μια θετική εξέλιξη, καθώς η παρουσία εξωτερικών εταιρειών εξυπηρέτησης δανείων στην Κύπρο θα μπορούσε τελικά να διευκολύνει την πώληση ΜΕΔ σε επενδυτές που ειδικεύονται σε προβληματικά δάνεια», ανέφερε η Κομισιόν.

Πλέον ο Συνεργατισμός είναι το δεύτερο κυπριακό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που προχωρά στην σύσταση κοινοπραξίας διαχείρισης κόκκινων δανείων μετά την Ελληνική Τράπεζα.

Παράλληλα, ο ίδιος ο εκπρόσωπος εξέφρασε ευαρέσκεια για με τη μετονομασία του νέου συνεργατικού πιστωτικού ιδρύματος σε Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, εξηγώντας ότι η παλαιότερη ονομασία (Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα) δημιουργούσε σύγχυση, αφού μετά την αναδιάρθρωση του Συνεργατικού Τομέα, Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα δεν είχε εποπτικές αρμοδιότητες που ίσχυαν προηγουμένως.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025