Powered by

Εγκατέλειψε τη Richemont ο επικεφαλής παραγωγής ρολογιών

Ο επικεφαλής του τμήματος κατασκευής ρολογιών της ελβετικής εταιρείας κατασκευής ειδών πολυτελείας Richemont, το οποίο τμήμα παλαιότερα θεωρήθηκε ότι μπορεί να είναι η "ατμομηχανή" ολόκληρης της εταιρείας, αφήνει τη θέση του πριν κλείσει τέσσερις μήνες μετά την αναδιοργάνωση της διοίκησης, η οποία τον τοποθέτησε, υπό τον έλεγχο μιας ομάδας εταιρειών, που εκτείνονται από την IWC Schaffhausen ως την Vacheron Constantin.

Ο Τζορτζ Κεν, επί 17 χρόνια ηγετικό στέλεχος της Richemont, υπέβαλε την παραίτηση του η οποία έχει άμεση ισχύ για να αναζητήσει μια άλλη επαγγελματική ευκαιρία, δήλωσε την Παρασκευή η εταιρεία που εδρεύει στη Γενεύη, προσθέτοντας ότι λυπάται για την απώλεια. Η Richemont δεν αποκάλυψε το όνομα του αντικαταστάτη του Κεν, καθώς στα τμήματα που ήταν υπεύθυνος περιλαμβάνουν επίσης το τμήμα ψηφιακής και την εμπορία.

Η ελβετική βιομηχανία ρολογιών προσπαθεί να ανακάμψει μετά από τη μεγαλύτερη υποχώρηση των εξαγωγών που κατέγραψε, καθώς αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως το μερίδιο αγοράς που διεκδίκησε η Apple Inc., η οποία έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα ρολογιών στον κόσμο. Ο πρόεδρος της Richemont, Γιόχαν Ρούπερτ, δήλωσε τον Μάιο ότι είναι καιρός να αφήσει μια νέα γενιά διευθυντικών στελεχών να ηγηθεί της εταιρείας μετά από πτώση κατά 14% στα λειτουργικά κέρδη του τελευταίου οικονομικού έτους. Ακόμα και η Montblanc ξεκίνησε να πωλεί ένα smartwatch φέτος.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Τραμπ: Εμπορικές συμφωνίες ίσως και μέσα στην εβδομάδα-Συνεχίζονται οι συνομιλίες με Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία
Δεν απομακρύνει πριν από την λήξη της θητείας του τον Πάουελ ο Τραμπ-«Δεν με συμπαθεί, είναι εντελώς σφικτός»
Το επικρατέστερο σενάριο για Fed... Αμετάβλητα για ακόμη ένα μήνα τα επιτόκια
Kαθαρές αγορές χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες ύψους 17 τόνων μόνο τον Μάρτιο
Μπούμερανγκ οι δασμοί Τραμπ στο εμπόριο και την ανάπτυξη πριν καν τεθούν σε ισχύ-Οι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος ζημιωμένος
Ντόναλντ Τραμπ: Είναι περίοδος μετάβασης...Θα έχουμε την σπουδαιότερη οικονομία στην ιστορία της χώρας μας
Φθηνά δέματα τέλος στις ΗΠΑ...Αυξήσεις έως και 50% από Shein, Temu και Alibaba
Ανοικτή η Κίνα σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά τα μηνύματα της Ουάσιγκτον-Πώς αντιδρούν οι αγορές
Πλήγμα στη βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω δασμών Τραμπ-Σε χαμηλό πέντε μηνός ο δείκτης PMI
Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία