Powered by

Στην Αυστρία η ευρωπαϊκή έδρα της EasyJet μετά το Brexit

Η EasyJet πρόκειται να ανοίξει νέα ευρωπαϊκή έδρα στην Αυστρία, προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της και να διαχειρίζεται πτήσεις στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, η εταιρία διευκρίνισε ότι προτίθεται να δημιουργήσει μια νέα αεροπορική εταιρία, την easyJet Europe, της οποίας η έδρα θα βρίσκεται στη Βιέννη.

Ο μεταφορέας αναζητά εδώ και κάποιο διάστημα νέα άδεια λειτουργίας σε κάποια χώρα της ΕΕ, καθώς η αβεβαιότητα έχει επισκιάσει τις δραστηριότητές της. Η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων αυτών από εδώ και πέρα, που θα περιλαμβάνουν και την επανεγγραφή 110 αεροσκαφών υπό αυστριακή δικαιοδοσία, αναμένεται να κοστίσει τουλάχιστον 10 εκατ. στερλίνες -αν και το συνολικό κόστος του Brexit στην εταιρία έχει διαμορφωθεί πολύ υψηλότερα: μόνο η υποτίμηση της στερλίνας έπληξε τα κέρδη κατά 88 εκατ. το 2016 και κατά 82 εκατ. το πρώτο εξάμηνο φέτος.

Η EasyJet εξακολουθεί να αντιμετωπίζει νομική αβεβαιότητα όσον αφορά στο αν θα μπορεί να διαχειρίζεται πτήσεις μεταξύ ΕΕ και Ευρώπης, όπως και το υπό ποιους όρους. Πράγματι, η Ryanair επανέλαβε αυτή την εβδομάδα τις δικές της προειδοποιήσεις προς το ευρωκοινοβούλιο, πως είναι πραγματικό το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν καθόλου πτήσεις μεταξύ της ΕΕ και της χώρας για ένα διάστημα το 2019.

Η EasyJet, πάντως, τόνισε πως συνεχίζει να πιέζει τους διαπραγματευτές «να φτάσουν σε μια συμφωνία για την αεροπορία, που το λιγότερο θα επιτρέψει να γίνονται πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ».

Ο αερομεταφορέας πρόσθεσε πως η κίνηση μεταφοράς στη Βιέννη θα τον καταστήσει όμιλο πανευρωπαϊκής αεροπορίας -με τρεις αεροπορικές εταιρίες να έχουν έδρα στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Βρετανία- που θα ελέγχεται από την easyJet plc. Η τελευταία θα παραμείνει στο London Stock Exchange.

Η εταιρία, η οποία απασχολεί 4.000 εργαζομένους, τόνισε πως η κίνηση δεν θα επηρεάσει τις 1.000 θέσεις εργασίας που βρίσκονται στη Βρετανία.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος