Powered by

Η HP ξανά κορυφαίος κατασκευαστής PC στον κόσμο

Οι παγκόσμιες πωλήσεις PC υποχώρησαν το δεύτερο τρίμηνο για 11η συνεχόμενη περίοδο, με τον συνολικό όγκο να είναι ο μικρότερος από το 2007. Η HP, πάντως, ανέκτησε τον «θρόνο» που έχασε από τη Lenovo το 2013.

Η HP είναι ξανά και επισήμως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, σύμφωνα με ανεξάρτητους ερευνητές.

Η International Data Corp (IDC) και η Gartner τόνισαν την Τετάρτη στις εκθέσεις που δημοσίευσαν για το δεύτερο τρίμηνο πως η HP ανέκτησε τον «θρόνο» στον τομέα, τον οποίο είχε χάσει από τη Lenovo το 2013.

Η IDC είχε υποστηρίξει τον Απρίλιο πως η HP ξεπέρασε τη Lenovo ήδη από το πρώτο τρίμηνο, αλλά η Gartner είχε τοποθετήσει τη δεύτερη στην κορυφή με ελάχιστο προβάδισμα και για τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς.
Συνολικά, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ετήσια βάση υποχώρησαν για μία ακόμη φορά, με την Gartner να κάνει λόγο για πτώση 4,3% και την IDC, η οποία περιλαμβάνει το Chromebooks και κάποιες άλλες συσκευές στους υπολογισμούς της, να καταγράφει υποχώρηση 3,3% από πέρυσι.

Η Gartner υπογράμμισε ότι πρόκειται για το 11ο συνεχόμενο τρίμηνο ετήσιας πτώσης στις πωλήσεις για τη βιομηχανία PC και πως ο συνολικός όγκος είναι ο χαμηλότερος για το σύνολο του έτους από το 2007 και μετά.

Η περίληψη του Chromebooks στους υπολογισμούς της IDC οδήγησε σε πιο θετικά στοιχεία, καθώς η εταιρία αναλύσεων εξήγησε ότι τα ελαφριά λάπτοπ που «τρέχουν» λειτουργικό της Alphabet συνέχισαν να λαμβάνουν ισχυρή στήριξη από την αγορά εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα και των δύο εκθέσεων, η σειρά των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών PC στον κόσμο για το δεύτερο τρίμηνο ήταν η ίδια: HP, Lenovo, Dell, Apple και Asustek Computer.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία