Powered by

Σε παραθαλάσσιο διαμάντι το θέρετρο του Χίτλερ

Τρία χρόνια προτού η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία το 1939, ο Αδόλφος Χίτλερ διέταξε την κατασκευή του μεγαλύτερου τουριστικού θέρετρου στον κόσμο, που βρίσκεται σε παραθαλάσσια ιδιοκτησία στο νησί Rügen, το οποίο οι Ναζί αποκαλούσαν ως Prora.

Με δυνατότητα φιλοξενίας 20.000 ατόμων, το Prora είχε σκοπό να ανακουφίσει τον κουρασμένο Γερμανό εργαζόμενο που εργάστηκε ακατάπαυστα όλο το χρόνο. Σύμφωνα με τον ιστορικό και ξεναγό Roger Moorhouse, το θέρετρο προοριζόταν επίσης να χρησιμεύσει ως «καρότο» για το γερμανικό λαό ώστε να ταχθεί υπέρ του Χίτλερ.

Υπενθυμίζεται τότε ήταν και η περίοδος όπου ξεκίνησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος έβαλε «φρένο» στην κατασκευή του Prora, μέχρι…σήμερα! Δείτε πώς είναι το πλέον υπερπολυτελές θέρετρο του Χίτλερ:

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Ο Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
To 1936, η Γερμανία εξακολουθούσε να υποστηρίζει την έννοια της «κοινότητας των ανθρώπων», από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπήρχε δηλαδή μια αίσθηση ότι οι Γερμανοί ήταν ενωμένοι, ανεξάρτητα ό,τι και να γίνει. Τα επόμενα τρία χρόνια, πάνω από 9.000 εργαζόμενοι κατασκεύασαν ένα κτίριο μήκους 2,7 μιλίων από τούβλο και σκυρόδεμα. Η πρακτικότητά του ήταν χαραγμένη από το μεγαλείο του.








TO ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ
«Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αποτυπώσουν ακριβώς το μέγεθος του κτιρίου», δήλωσε ο Moorhouse, προθέτοντας ότι όλο το έργο θα μπορούσε να αναδειχθεί ως μία από τις πιο εντυπωσιακές δομές στον κόσμο. 











ΣΤΑ «ΧΕΡΙΑ» ΤΗΣ METROPOLE MARKETING
Το Prora κατέληξε ως ένα αποτυχημένο ναζιστικό όνειρο που παρέμεινε ανέγγιχτο για τις επόμενες δεκαετίες…μέχρι που το 2013 η γερμανική εταιρεία ακινήτων Metropole Marketing αγόρασε τα δικαιώματα ανακαίνισης του, καθώς και τη μετατροπή του σε εξοχικά σπίτια πολυτελείας και συγκρότημα διαμερισμάτων πλήρους απασχόλησης.








Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 
Τα νέα σπίτια λαμβάνουν χώρο από τα οκτώ τετράγωνα της δομής και χωρίζονται μεταξύ του Prora Solitaire Home και του Prora Solitaire Hotel Apartments and Spa. Σημειώνεται ότι η Metropole αναμένεται να ολοκληρώσει την εγκατάσταση έως το 2022, αν και οι μονάδες διαμερισμάτων και τα καλοκαιρινά σπίτια είναι ήδη προς πώληση. 







ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Η τιμή κάθε κατοικίας ξεκινά από 400.000 δολάρια και μπορεί να φτάσει έως και τα 725.000 δολάρια.











ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΡΕΤΙΡΕ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ...
Αναμένεται να κοστίσει πολύ ακριβά, ενώ τα μετρίου επιπέδου διαμερίσματα θα τα βρει κανείς σε χαμηλότερη τιμή.











H ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Όπως και να ‘χει, η διακόσμηση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και σύγχρονη. Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το κόστος, όλα τα κτίρια θα διαθέτουν γυάλινους ανελκυστήρες, θερμαινόμενα δάπεδα, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, αλλά και εκπληκτική θέα από τη Βαλτική Θάλασσα.








ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ COMEBACK Η ΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΟΡΑΜΑ;
Αν και αυτές οι ανέσεις είναι σίγουρα ελκυστικές, δεδομένης της ιστορίας της τοποθεσίας και της απόστασης από το Βερολίνο – περίπου τρεις ώρες με το αυτοκίνητο – ο Moorhouse έχει αμφιβολίες για το άν οι άνθρωποι θα θέλουν να περνούν το χρόνο τους εκεί. 








ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία