powered by

EFG Bank: Υπηρεσίες θεματοφυλακής σε κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία

Στην παροχή υπηρεσιών θεματοφυλακής σε κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία προχωρεί η EFG Bank (Luxembourg) SA - Cyprus Branch μετά την επέκταση της άδειας δραστηριοτήτων της. Η σχετική ενημέρωση έγινε από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου την Τετάρτη (5 Ιουλίου) και σε συνέχεια κοινοποίησης ημερομηνίας 16 Ιουνίου 2017 από τις Αρχές του Λουξεμβούργου Commission de Surveilance du Secteur Financier of Luxembourg (CSSF).

Σε συνέχεια των εγκρίσεων από το CSSF και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και αξιοποιώντας την εμπειρία, συστήματα και διαδικασίες του ομίλου EFG, η EFG Bank (Luxembourg) S.A - Cyprus Branch θα αρχίσει άμεσα την παροχή υπηρεσιών θεματοφυλακής σε Κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία. 

Ο Γενικός Διευθυντής του Cyprus Branch Κώστας Στυλιανού δήλωσε ότι η επέκταση των δραστηριοτήτων σε υπηρεσίες θεματοφυλακής αποδεικνύουν την στήριξη του Ομίλου EFG στην αναδυόμενη αγορά Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο, ενώ ο Διευθυντής υπεύθυνος για την παροχή υπηρεσιών σε Επενδυτικά Ταμεία Κωνσταντίνος Παπαναστασίου σημείωσε ότι η EFG είναι ο πρώτος διεθνής τραπεζικός οργανισμός με Επενδυτική πιστοληπτική διαβάθμιση (Investment Grade rated) που παρέχει υπηρεσίες θεματοφυλακής σε Κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η EFG Bank (Luxembourg) SA - Cyprus Branch είναι μέλος της EFG International, ενός διεθνούς τραπεζικού ομίλου με σημαντική θέση στην αγορά Private Banking και διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα την Ελβετία και με διεθνή παρουσία σε 40 χώρες ανά το παγκόσμιο. Οι μετοχές της EFG International (EFGN) εισήχθησαν στο χρηματιστήριο της Ελβετίας SIX Swiss Exchange στις 7 Οκτωβρίου 2005 ενώ η πιστοληπτική της διαβάθμιση από τους Moody’s ανέρχεται σε A3 και από τους Fitch με A. 

Δειτε Επισης

Μια σύγχρονη κρατική υπηρεσία στο Γέρι με τη σφραγίδα της Cyfield-Παρέδωσε το Παγκύπριο Κέντρο Αιμοδοσίας
Φεύγει από τον Σύνδεσμο Τραπεζών μετά από 30 χρόνια ο Μιχάλης Καμμάς-«Θα μας λείψει. Μιχάλη, σε ευχαριστούμε»
Χρ. Πατσαλίδης: Εντυπωσιακή πορεία σταθεροποίησης και ενίσχυσης για τον τραπεζικό τομέα, ανθεκτική η οικονομία
Μιχάλης Καμμάς: Το τραπεζικό τοπίο του σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό των προηγούμενων δεκαετιών
Μ. Κεραυνός: Ελκυστικός και ασφαλής προορισμός για διεθνείς επενδυτές η Κύπρος-Κρίσιμος ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος
Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό: Η ΕΚΤ θα αποφασίσει για τα επιτόκια με βάση τον πληθωρισμό
Χάρης Φλωρίδης: Οι κυβερνοαπειλές στην Κύπρο και η λύση του HAWK360° (video)
KPMG SIL: Παρουσιάζουν την πρόοδό τους σε επενδυτές και στο επιχειρηματικό οικοσύστημα οι συμμετέχουσες startups
Η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη Λευκωσία
Με ειδοποίηση πτώσης τιμής το «e-kalathi»... Η επίσημη πρώτη και ο οδηγός χρήσης για την ηλεκτρονική πλατφόρμα