Powered by

Η Tencent κυκλοφορεί το WeChat Pay στην Ευρώπη

Ο κινεζικός ιντερνετικός κολοσσός Tencent κυκλοφόρησε από σήμερα την υπηρεσία πληρωμών WeChat Pay στην Ευρώπη. Η εφαρμογή ανταγωνίζεται το Alipay, το οποίο ανήκει στην Ant Financial, θυγατρική της αντιπάλου Alibaba.

Το WeChat είναι μια γιγαντιαία υπηρεσία social media με 938 εκατ. μηνιαίως ενεργούς χρήστες. Η Tencent έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τη γερμανική εταιρία πληρωμών Wirecard, προκειμένου να επιτρέψει στους Ευρωπαίους πωλητές λιανικής να αποδεχθούν το WeChat Pay ως επιλογή για πληρωμές.

Σύμφωνα με το CNBC, η κίνηση στοχεύει συγκεκριμένα στους Κινέζους τουρίστες που έρχονται στην Ευρώπη και δεν προκαλεί απαραίτητα ανταγωνισμό με το Apple Pay και το Samsung Pay -και οι δύο υπηρεσίες λειτουργούν σε περιοχές της Ευρώπης. Οι Κινέζοι καταναλωτές είναι πολύ εξοικειωμένοι με τη χρήση υπηρεσιών κινητών πληρωμών όπως το WeChat Pay, για τα πάντα από υπηρεσίες συνεπιβατισμού μέχρι ψώνια. Όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, επιθυμούν να έχουν διαθέσιμες τις ίδιες υπηρεσίες.

Οι Κινέζοι τουρίστες παρουσίασαν τις υψηλότερες δαπάνες το 2016, διοχετεύοντας το συνολικό ποσό των 261 δισ. δολαρίων στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO). Πρόκειται για μια κερδοφόρα αγορά, την οποία η Tencent ευελπιστεί να αξιοποιήσει.

Πάντως η νέα υπηρεσία πρέπει να καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα με το Alipay που κατέστη διαθέσιμο στην Ευρώπη το 2015 και από τότε έχει επεκταθεί και σε άλλους προορισμούς όπως η Νότια Αφρική. Η Tencent έχει ενημερώσει πως η Κίνα μετρά 600 εκατ. ενεργούς χρήστες του WeChat Pay. Στο μεταξύ, το Alipay δημοσίευσε πρόσφατα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ενεργοί της χρήστες είναι στα 450 εκατ.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία