Powered by

Αδύνατη η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Χωρίς τακτική επιβατική γραμμή  από και προς την Ελλάδα θα εξακολουθήσει να παραμένει η Κύπρος, καθώς μια τέτοια επιχειρηματική κίνηση θεωρείται από πλοιοκτήτες ως ασύμφορη.

Σε απάντησή του προς τον βουλευτή Γιώργο Περδίκη, ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης τονίζει ότι το υπουργείο του συνεχίζει να εξετάζει όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που προσφέρονται από την ΕΕ με την ελπίδα ενδεχόμενης επιδότησης τακτικής επιβατικής γραμμής μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου.

Όμως, προσθέτει, μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα κριτήρια επιλεξιμότητας των νέων προγραμμάτων.  Η χρηματοδότηση των λειτουργικών εξόδων μιας τακτικής γραμμής, τονίζει ο υπουργός, λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι οικονομικά βιώσιμη, παραμένει μη επιλέξιμη προς χρηματοδότηση δραστηριότητα.

«Επίσης δεν έχει εκφραστεί κανένα ενδιαφέρον από πλοιοκτήτες να επαναλειτουργήσουν τακτική επιβατική γραμμή μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου», κατέληξε ο κ. Δημητριάδης. 

Δειτε Επισης

Παράταση ενός χρόνου για την αδειοδότηση ξενώνων-Γιατί κρίθηκε αναπόφευκτη από την Βουλή
Ποιοι εκλέγηκαν και ποιοι επανεκλέγηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ρόδον»-Ψηφίστηκε η καταβολή μερίσματος
Πεντακόσιες επιπλέον πτήσεις ημερησίως στον εναέριο χώρο της Κύπρου-«Ομαλή ροή παρόλες τις προκλήσεις»
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Emirates: Αποκαλυπτήρια του νέου αεροσκάφους A350 στη διεθνή έκθεση «Paris Air Show 2025»
Parklane Resort: Συνεργασία με Swissmed Health, το μόνο κέντρο κλινικής μακροζωίας στην Κύπρο
Πρωταθλήτρια στην αύξηση αεροπορικών συνδέσεων στην Ευρώπη η Ελλάδα-Στην τρίτη θέση η Κύπρος
Το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Palm Beach Resort: Εκεί όπου η παραθαλάσσια πολυτέλεια συναντά την επένδυση με προοπτική
Πάνε Ολομέλεια οι κανονισμοί για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία-Ποιες οι βασικές τους πρόνοιες