powered by

Εντυπωσίασε ο Πρώτος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, η μεγαλύτερη διοργάνωση για την ρομποτική στην Κύπρο, ο πρώτος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής. Tο 1ο CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) στο  Αθλητικό Κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας»  στη Λευκωσία, με τη Cyta ως στρατηγικό Συνεργάτη, την Engino ως χρυσό χορηγό και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

Οι συμμετοχές είχαν ξεπεράσει κάθε προσδοκία των διοργανωτών ενώ στο χώρο της διοργάνωσης παρευρέθηκαν περισσότερα από 2000 άτομα, διοργανωτές, χορηγοί, γονείς, εκπαιδευτές, μαθητές, φοιτητές, και ενήλικες λάτρεις της ρομποτικής και της τεχνολογίας.   

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν δωρεάν και αφορούσε μαθητές όλων των ηλικιών (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), φοιτητές, στρατιώτες και ενήλικες. Οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν με ομάδα (από 2 μέχρι 4 άτομα) και  δημιούργησαν ρομπότ τα οποία έλαβαν μέρος στις διάφορες προκλήσεις. 

Οι εντυπωσιακές προκλήσεις όπως μονομαχία μεταξύ δύο ρομπότ (SUMO), έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο (Maze) και έξοδος από την πόλη (CITY PASSING) έγιναν για πρώτη φορά στην Κύπρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι συμμετοχές των μαθητών του Δημοτικού με τις πρωτότυπες και λειτουργικές κατασκευές ρομπότ που προγραμμάτισαν οι ίδιοι. 

Η διοργάνωση Cyprus Robotex Challenge είχε τεράστια απήχηση όχι μόνο στους νεαρούς διαγωνιζόμενους, αλλά και στους φίλους και οικογένειες που επισκέφτηκαν για να υποστηρίξουν τους δικούς τους.
 
Οι νικητές εκτός από πλούσια δώρα και υποτροφίες κέρδισαν και δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο 2017 ενώ οι νικητές θα ταξιδέψουν στην Εσθονία το Νοέμβριο 2017. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του CCS, Κώστας Αγρότης μίλησε στην έναρξη της εκδήλωσης, για τους σκοπούς της διοργάνωσης που δεν είναι άλλοι από την προώθηση και αναβάθμιση της ρομποτικής και της τεχνολογίας. Επιπλέον, εξέφρασε τις ευχαριστίες του Συνδέσμου προς τους χορηγούς και υποστηρικτές, και όλους τους συντελεστές της επιτυχίας που είναι οι 80 εθελοντές που στελέχωσαν την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης και ο αντιπρόσωπος του Παγκόσμιου Διαγωνισμού ROBOTEX Mr Martin Kontus που συνέχαιρε το CCS για την εξαίρετη διοργάνωση. 

Δειτε Επισης

Ιδρύει κοινωφελές ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και ενισχύει την διεθνή παρουσία του το Ινστιτούτο Κύπρου
Μ. Δαμιανός: Η Κύπρος αναδεικνύεται κόμβος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών-Εγκαινιάστηκε το El Greco
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας-«Εφαλτήριο για από κοινού ανάπτυξη»
Η Κύπρος φιλοξένησε την ετήσια τελετή «Collectives» του Conservation Collective
Ενισχύουν τη συνεργασία τους ΚΣΕΕΚ και AIAD-Πού αποσκοπεί το MoU που υπέγραψαν
Το RMHC Κύπρου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με το μεγαλύτερο Family Fun Day
Πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τον αυτισμό στο ΤΕΠΑΚ
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Υποτροφία «Εύη Παπαδοπούλου»: Η ΚΕΑΝ επενδύει για άλλη μια χρονιά στην εκπαίδευση των νέων