Powered by

Ο Τραμπ ετοιμάζεται για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο

Μια ανακοίνωση η οποία θεωρείται από τις πιο βαρυσήμαντες τα τελευταία χρόνια αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση Τραμπ.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ ετοιμάζεται μετά από εντολή του προέδρου να επιβάλλει μεγάλη αύξηση στους δασμούς για την εισαγωγή χάλυβα με πρόφαση το ρίσκο για τη δημόσια ασφάλεια της χώρας.

Οι συγκεκριμένοι δασμοί μπορεί να αυξηθούν όσο επιθυμεί ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, κι αν όντως είναι τόσο υψηλοί όσο αναμένεται, ίσως προκαλέσουν εμπορικά αντίποινα από τις χώρες που πλήττονται. Μια εξέλιξη η οποία θα χτυπήσει πάρα πολλές επιχειρήσεις εκτός της βιομηχανίας χάλυβα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross, θα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις εισαγωγές χάλυβα στη χώρα, με τους αναλυτές εμπορίου και τους επενδυτές της Wall Street να είναι πεπεισμένοι ότι το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο: Οι δασμοί έρχονται. Το θέμα είναι πόσο θα είναι το ύψος τους.

Καναδάς, Μεξικό, Βραζιλία, ΕΕ και Ιαπωνία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων χάλυβα στις ΗΠΑ, με την Κίνα να βρίσκεται στην 11η θέση αλλά να παραμένει ο κύριος στόχος του Τραμπ.

Πλέον το υποθετικό ερώτημα εάν θα υπάρξουν πιθανά αντίποινα στις ΗΠΑ σε περίπτωση που ο Τραμπ αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές, είναι πιο υπαρκτό από ποτέ. Κι αν όντως γίνει κάτι τέτοιο, τότε δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη φαντασία για να καταλάβει κανείς ότι αυτή η κίνηση μπορεί να πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο με πολύ επικίνδυνα αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία