Powered by

Nomura: Στη Φρανκφούρτη μετά το Brexit

Την Φρανκφούρτη επέλεξε η Nomura Holdings ως έδρα για τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες αφότου η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg και οι οποίες γνωρίζουν την υπόθεση.

Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της Ιαπωνίας θα ξεκινήσει τις προετοιμασίες αυτό το μήνα, προκειμένου να δημιουργήσει μια βάση στο γερμανικό χρηματοοικονομικό κέντρο, ανέφερε μία από αυτές τις πηγές.

Η εταιρία θα αναζητήσει το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές και θα βρει επαγγελματικό χώρο πριν μεταφέρει λιγότερους από 100 εργαζομένους από το Λονδίνο στη γερμανική πόλη, εξήγησε αυτό το πρόσωπο.

Η Nomura είναι η πρώτη ιαπωνική χρηματιστηριακή εταιρία που επέλεξε το γερμανικό χρηματοοικονομικό κέντρο, προκειμένου να διασφαλίσει ευρωπαϊκές δραστηριότητες μετά το Brexit. Η κίνηση έρχεται παρότι η Τερέζα Μέι έχασε μετά τις τελευταίες εκλογές την αυτοδυναμία της, γεγονός που καθιστά πιο πιθανό ένα πιο «ήπιο» Brexit με μειωμένο αρνητικό αντίκτυπο στη χρηματοοικονομική βιομηχανία.

Η Φρανκφούρτη, έδρα και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναδεικνύεται ως ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τις παγκόσμιες τράπεζες που επιδιώκουν να μεταφέρουν θέσεις εργασίας από το Λονδίνο. Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley αναζητούν διαθέσιμους χώρους στη γερμανική πόλη, που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως το νέο κέντρο trading στους κόλπους της ΕΕ, τόνισαν άλλες πηγές νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Nomura, η οποία το Μάρτιο μετρούσε 3.026 εργαζόμενους στην Ευρώπη -κυρίως στο Λονδίνο- εξέτασε διάφορες πόλεις για την ευρωπαϊκή της έδρα, μεταξύ των οποίων το Μόναχο, το Λουξεμβούργο και το Παρίσι. Ο Kenji Yamashita, εκπρόσωπος της εταιρίας στο Τόκιο, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία