Powered by

Clooney: Πώλησε την Casamigos στη Diageo για $1 δισ.

Μέχρι και ένα δισεκατομμύριο δολάρια προτίθεται να καταβάλει η εταιρεία αλκοολούχων ποτών και μπύρας, Diageo, για προσθέσει στη γκάμα των προϊόντων της το γνωστό brand τεκίλας που ιδρύθηκε από τον διάσημο χολιγουντιανό σταρ George Clooney.

Η Diageo θα καταβάλει αρχικά 700 εκατομμύρια δολάρια την Casamigos - που σημαίνει "σπίτι φίλων" - και στη συνέχεια θα πληρώσει άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια, σε διάστημα 10 ετών, εάν οι επιδόσεις του εμπορικού σήματος αγγίζει τα επιθυμητά επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Clooney ίδρυσε την μάρκα Casamigos πριν από τέσσερα χρόνια με τον νυχτερινό επιχειρηματία Rande Gerber και τον κτηματομεσίτη Mike Meldma.

Στη γκάμα των προϊόντων της Diageo που εδρεύει στο Λονδίνο περιλαμβάνουν το Johnnie Walker, το Guinness και το Captain Morgan.

Ο Clooney και ο Gerber, σύζυγος του μοντέλου με Cindy Crawford, εμφανίστηκαν σε διάφορα διαφημιστικά σποτ για το εμπορικό σήμα.

Σύμφωνα με την  Diageo, οι ιδρυτές θα συνεχίσουν να προωθούν την Casamigos και να έχουν λόγο για το μέλλον της. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Εάν μας ρωτούσατε πριν από τέσσερα χρόνια αν είχαμε μια εταιρεία δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν νομίζω να απαντούσαμε θετικά. Αυτό αντανακλά την πίστη της Diageo στην εταιρεία μας και την δική μας πίστη στη Diageo», γράφει σε δήλωσή του ο Clooney.

Η συμφωνία έρχεται δύο εβδομάδες μετά που η ανταγωνιστική εταιρεία Pernod Ricard εξασφάλισε μερίδιο συμμετοχής στην Del Maguey και αντανακλά τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν εταιρείες αλκοολούχων ποτών στο Μεξικό.

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία