Powered by

Η Google βάζει πλάτη για να βρεθούν δουλειές

Η Google άρχισε να παρουσιάζει θέσεις εργασίας μεταξύ των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, από ιστότοπους όπως το Monster και το LinkedIn.

Όπως μεταδίδει το CNBC, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ένας χρήστης ψάξει «θέσεις εργασίας κοντά μου» ή κάτι παρόμοιο, θα εμφανιστούν σχετικά αποτελέσματα από μια σειρά διαφορετικών ιστοσελίδων.

Οι χρήστες μπορούν να «φιλτράρουν» θέσεις εργασίας βάσει διαφορετικών κριτηρίων, ενώ θα υπάρχουν αξιολογήσεις και βαθμολογήσεις του εργοδότη από έμπιστα sites, δίπλα στην περιγραφή της νέας θέσης. Αν κάποιος έχει συνδεθεί στο Google, μπορεί να δει και πόση ώρα είναι η διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά.

«Με αυτή την νέα εμπειρία, σχεδιάζουμε να συνδέσουμε Αμερικανούς με ευκαιρίες για εργασία σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, επομένως ανεξάρτητα του ποιος είσαι ή τι είδους δουλειά ψάχνεις, μπορείς να βρεις αγγελίες για θέσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σου», ανέφερε σε σημερινή ανάρτηση blog ο Nick Zakrasek, επικεφαλής προϊόντων στην Google.

Η Google έχει αναπτύξει και ένα χαρακτηριστικό ενημέρωσης, που στέλνει ειδοποιήσεις όταν «ανεβαίνει» μια νέα θέση εργασίας. Τα αποτελέσματα αναζήτησης χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση για να ξεσκαρτάρουν, να κατηγοριοποιούν και να εμφανίζουν τις αναρτήσεις θέσεων εργασίας από όλα τα διαφορετικά sites.

Τα LinkedIn, Monster, WayUp, DirectEmployers, CareerBuilder, Glassdoor και Facebook είναι κάποιοι από τους εταίρους της Google σε αυτό το πρότζεκτ. Παράλληλα, ο κολοσσός στη διαδικτυακή αναζήτηση έχει αναρτήσει οδηγίες που επιτρέπουν σε οργανισμούς να διασφαλίζουν πως οι αγγελίες τους φτάνουν στη Google.

Τα νέα αυτά αποτελέσματα αποτελούν κομμάτι της πρωτοβουλίας «Google for Jobs», με την οποία η εταιρία σκοπεύει να φέρει σε επαφή άτομα που αναζητούν εργασία με εργαζομένους.

Η ίδια η Google, ωστόσο, δεν προσπαθεί να ανταγωνιστεί άμεσα αυτούς τους ιστότοπους και άλλους παρόμοιους. Η εταιρία δεν έχει πρόθεση να επιτρέψει στους εργοδότες να αναρτήσουν άμεσα αγγελίες στην μηχανή αναζήτησης, όπως ανέφερε ο Zakrasek σε συνέντευξη στο TechCrunch.

«Θέλουμε να είναι πιο επιτυχημένοι οι παίκτες στο οικοσύστημα», υποστήριξε το στέλεχος.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία