Powered by

Δέσμευση Ρωσίας-Κίνας για ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας

Οι υπουργοί Οικονομικών της Κίνας και της Ρωσίας δεσμεύθηκαν σήμερα να ενισχύσουν τη δημοσιονομική και χρηματοοικονομική συνεργασία των δύο χωρών καθώς και τον συντονισμό των μακροοικονομικών πολιτικών τους.

Ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών, Σιάο Τζιε, και ο Ρώσος ομόλογός του, Αντόν Σιλουάνοφ, συμπροέδρευσαν σε μία διμερή συνάντηση, στο περιθώριο της δεύτερης συνόδου των υπουργών Οικονομικών και Διοικητών κεντρικών τραπεζών των χωρών BRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής).

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και κατέληξαν σε συμφωνίες για μία σειρά θεμάτων, όπως τις μακροοικονομικές πολιτικές Κίνας και Ρωσίας, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική και χρηματοοικονομική συνεργασία.

Η Κίνα και η Ρωσία θα συνεργασθούν με τις άλλες χώρες BRICS για να βελτιώσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση, να καταπολεμήσουν όλες τις μορφές εμπορικού προστατευτισμού και να προωθήσουν τη δημιουργία ενός πολυμερούς χρηματοδοτικού συστήματος που θα είναι σταθερό, βιώσιμο και ελεγχόμενου κινδύνου.

Ο Σιάο δήλωσε ότι η Κίνα καλωσορίζει και στηρίζει την έκδοση κρατικών ομολόγων από τη Ρωσία με νόμισμα αναφοράς το γιουάν στον κατάλληλο χρόνο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, επίσης, να υπογράψουν μία συμφωνία συνεργασίας των εποπτικών ελέγχων και να εντείνουν την επικοινωνία και τον συντονισμό των μέτρων για τη φορολογική μεταρρύθμιση, ώστε να διευκολύνουν τη συνεργασία αναφορικά με το διμερές εμπόριο και τις επενδύσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία