powered by

Adv. Feature: GrantXpert, o σύμβουλος σας για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα

Τα τελευταία 9 χρόνια η GrantXpert προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στον τομέα των εθνικών, συγχρηματοδοτούμενων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων επιχορήγησης σε κυπριακούς και Ευρωπαϊκούς φορείς, έχοντας συμβάλει στην εξασφάλιση πέραν των 10 εκ. Ευρώ εκ μέρους πελατών της. 

 Η εταιρεία μας αναλαμβάνει όλα τα στάδια για την επιτυχή εξασφάλιση επιχορηγήσεων:
Α) ετοιμασία στρατηγικού πλάνου για τον πελάτη, στο οποίο γίνεται ξεκάθαρη διασύνδεση των στόχων του πελάτη με τα σχετικά προγράμματα επιχορηγήσεων. 
Β) επιλογή προγραμμάτων για υποβολή αίτησης με τη βοήθεια της GrantXpert. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της εταιρείας αναλαμβάνουν όλα τα στάδια στην ετοιμασία και υποβολή της αίτησης, συμπεριλαμβανομένου της εξεύρεσης των εταίρων από την Κύπρο και την Ευρώπη και τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων μερών. 
Γ) Με την έγκριση της αίτησης η GrantXpert αναλαμβάνει είτε υποστηρικτικές υπηρεσίες στη διοικητική και οικονομική διαχείριση του έργου, ώστε να είναι συνεχώς δίπλα στον πελάτη για να διασφαλίσει τη σωστή υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου, είτε ερευνητικές υπηρεσίες που δυνάδουν με τα ενδιαφέροντα των ερευνητών της GrantXpert.
 
Με μεγάλη προσήλωση στους στόχους που θέτουμε μαζί με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, η GrantXpert εμπλέκεται επιτυχώς στην ετοιμασία αιτήσεων στα προγράμματα Horizon, Erasmus+, ΙΠΕ RESTART 2016-2020, EUROSTARS, JUSTICE, COSME, CULTURE και πολλά άλλα. 

Από το 2016 έχουν υπογραφεί αποκλειστικά συμβόλαια συνεργασίας της GrantXpert με μεγάλους οργανισμούς, όπως τη MTN, το ΕΒΕ Πάφου,  την Engino, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Ν. Χαράλαμπους και το Πανεπιστήμιο της Valencia (Ισπανία).

 Το 2017 σηματοδοτεί μια χρονιά σταθμό για την εταιρεία μας, με μεγάλες επιτυχίες σε Ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα και συνεχή ανάπτυξη των εργασιών μας, έχοντας ως κύριο στόχο την ενδυνάμωση της θέσης της εταιρείας ως μια από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στον τομέα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Ήδη οι πρώτες μεγάλες επιτυχίες έχουν σημειωθεί, με την πρόσφατη έγκριση αίτησης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon Teaming Phase I, με ουσιαστική συμμετοχή της GrantXpert τόσο στην ετοιμασία της αίτησης όσο και στην υλοποίηση του έργου. Το έργο θα συντονίζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου με θα έχει την ενεργή εμπλοκή όλων των κυπριακών πανεπιστημίων, με στόχο τη δημιουργία ενός Κέντρου Επιστήμης και Έρευνας (Science Center) για να προωθήσει, μέσω διαδραστικών μέσων, την επιστημονική επικοινωνία, τη διδασκαλία και μάθηση των Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών (Centre for STEAM Education, Research, Science Communication and Innovation). Μέσα από μια άκρως ανταγωνιστική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η πρόταση κατατάχθηκε 8η ανάμεσα στις 30 προτάσεις που θα λάβουν χρηματοδότηση.

Επίσης η GrantXpert σημειώνει ήδη επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα επιχορηγήσεων Horizon SME Instrument Phase I, όπου καινοτόμος κυπριακή επιχειρήση έχει εγκριθεί για λήψη επιχορήγησης. Τον Φεβρουάριο στέλεχος της GrantXpert συμμετείχε σε εξεδικευμένο εκπαιδευτικό διήμερο στις Βρυξέλλες ώστε να αποκτήσει επίσημη εξειδίκευση στο εν λόγω πρόγραμμα. 

Η Δρ Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Γενική Διευθύντρια της GrantXpert αναφέρει για το πρόγραμμα SME Instrument: «Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να συμβάλει στη δημιουργία μοναδικών προϊόντων, υπηρεσιών ή διαδικασιών, τα οποία θα βασίζονται στην έρευνα και την καινοτομία, θα αναπτύσσονται με προηγμένες τεχνολογίες και θα έχουν τάση εξωστρέφειας προς την Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε 2 φάσεις: στη Φάση Ι οι εταιρείες καλούνται να παρουσιάσουν μια μελέτη βιωσιμότητας και να αναπτύξουν ένα προκαταρκτικό επιχειρηματικό πλάνο, διεκδικώντας το ποσό των 50,000 Ευρώ. Στη Φάση ΙΙ απαιτείται να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο στο στάδιο της αίτησης, που να αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του καινοτόμου προϊόντος ή υπηρεσίας, διεκδικώντας μέχρι και 2.5 εκ. Ευρώ για την ανάπτυξη του όλου έργου. Τα καλά νέα για τις κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ότι σε περίπωση που εξαντληθεί ο διαθέσιμος Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, ενώ έχουν καταθέσει μια εξαιρετική πρόταση η οποία έχει καταφέρει να εξασφαλίσει υψηλή βαθμολογία σε όλα τα κριτήρια αξιολόγησης, μπορούν να διεκδικήσουν την επιθυμητή χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Δεύτερη Ευκαιρία» του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας». 

Οι σύμβουλοι της GrantXpert μοιράζονται τις πρακτικές εμπειρίες τους για την επιτυχή ετοιμασία αιτήσεων μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, επιχορηγημένα από την ΑνΑΔ. Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 17 Μαϊου και είναι χρήσιμο για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση που ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει τα επιχορηγημένα προγράμματα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη GrantXpert στο τηλ. 22669266 (admin@grantxpert.eu). 

Δειτε Επισης

Ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας-«Εφαλτήριο για από κοινού ανάπτυξη»
Η Κύπρος φιλοξένησε την ετήσια τελετή «Collectives» του Conservation Collective
Ενισχύουν τη συνεργασία τους ΚΣΕΕΚ και AIAD-Πού αποσκοπεί το MoU που υπέγραψαν
Το RMHC Κύπρου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με το μεγαλύτερο Family Fun Day
Πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τον αυτισμό στο ΤΕΠΑΚ
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Υποτροφία «Εύη Παπαδοπούλου»: Η ΚΕΑΝ επενδύει για άλλη μια χρονιά στην εκπαίδευση των νέων
Γεγονός το PadelPro Corporate Padel Tournament by IN Business-Πώς να δηλώσετε συμμετοχή
Επιστρέφει δυναμικά το 2ο ετήσιο Cyprus Forum London
Κορυφαίοι διεθνείς εμπειρογνώμονες συμμετέχουν στο φετινό Compliance Forum