H Deutsche Bank επενδύει στο Δρόμο του Μεταξιού
16:35 - 31 Μαΐου 2017

Η Deutsche Bank υπέγραψε συμφωνία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας για την χρηματοδότηση έργων 3 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου του Πεκίνου, «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αναφέρει πως θα συγκροτήσει μια κοινή ομάδα με την κινεζική τράπεζα για την χρηματοδότηση έργων την επόμενη πενταετία.
Η Κίνα έχει ανακοινώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ρενμίνμπι για την χρηματοδότηση του σχεδίου, που έχει σαν στόχο την κατασκευή δρόμων, λιμανιών, σιδηροδρομικών γραμμών, αγωγών και άλλων υποδομών στην Ευρώπη και την Ασία.
Το σχέδιο φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια σύγχρονη εκδοχή του Δρόμου του Μεταξιού και να τονώσει τους εμπορικούς δεσμούς με την Ευρώπη.
Η Deutsche Bank, η οποία άνοιξε το πρώτο της γραφείο στη Σαγκάη το 1872, είναι μια από τις πολλές ξένες τράπεζες που προσπαθούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ασία.
Τον τελευταίο μήνα ο κινεζικός κολοσσός HNA έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της γερμανικής τράπεζας, αυξάνοντας το ποσοστό στο 10%.
ΠΗΓΗ: euro2day.gr