KEO: Επέστρεψε στην κερδοφορία το 2016

Καθαρό κέρδος €3,41 εκατ. κατέγραψε για το 2016 η KEO Plc σε σχέση με ζημιά €1,15 το 2015, αυξάνοντας παράλληλα τον κύκλο εργασιών της κατά 5,9% στα €48,41 εκατ. έναντι €45,73 εκατ. το 2015.

Η εταιρεία είχε να σημειώσει κέρδη από το 2008.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας για τα ετήσια αποτελέσματά της σημειώνεται ότι, «λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιαίτερα αυξημένο ανταγωνισμό στους τομείς τους οποίους δραστηριοποιείται το Συγκρότημα της KEO, η εξέλιξή του μέχρι στήμερα, τα οικονομικά του αποτελέσαμτα και η οικονομική του θέση όπως παρουσιάζονται στις οικονομικές καταστάσεις θεωρούνται ικανοποιητικά».

Όπως προστίθεται, «παρά τον έντονο ανταγωνισμό στους τομείς τους οποίους δραστηριοποιείται, το Συγκρότημα κατάφερε εντός του 2016 να αυξήσει τον κύκλο εργασιών του κατά 5,9%, παρουσιάζοντας λειτουργικά κέρδη €5,1 εκατ., με αύξηση 89,4% σε σχέση με το 2015».

Σημειώνεται ακόμα ότι τα αποτελέσματα του Συγκροτήματιος για το 2016, όπως και το 2015, είναι ενδεικτικά των προσπαθειών για μείωση του κόστους λειτουργίας και αύξηση του όγκου εργασιών.

Παράλληλα, μετά από εισήγηση του ΔΣ, η οποία εγκρίθηκε από ΈΚτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, η εταιρεία εντός του 2016 προχώρησε με την καταβολή μερίσματος συνολικού ύψους €4.458.836,06 από τα κέρδη των ετών 2014 και 2015, που αναλογούσε σε €0,418 για κάθε πλήρως πληρωθείσα συνήθη μετοχή.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη χρηματοδότησης μελλοντικών επενδύσεων, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας, το ΔΣ αποφάσισε όπως μην εισηγηθεί την πληρωμή μερίσματος εντός του 2016.

Το ΔΣ θα επαναξιολογήσει τη δυνατότητα καταβολής μερίσματος εντός του 2017.

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Η πρωτοβουλία της Κωτσόβολος με το διπλό όφελος-Στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα
CTC Automotive: Νέο κατάστημα καινοτόμων εργαλείων Hilti στη Λάρνακα (pics)
Οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε τομέα και ο κλάδος με καμία διαθέσιμη θέση
Πέτρος Λοής: Ευρύτερο, εξυπνότερο και πιο ανθεκτικό μοντέλο η πρόταση του ΔΗΣΥ για την οικονομία-Προτάσσουμε μεταρρυθμίσεις
Γιώργος Τσακκιστός: Σημαντική προσθήκη για την Laiko Cosmos Trading το «The Famous Grouse»-Ενίσχυση και με νέα προϊόντα