Powered by

Iταλία: Εγκρίθηκε ο «διαδικτυακός φόρος» για μεγάλες πολυεθνικές

Το «πράσινο φως» για την εισαγωγή ενός «μεταβατικού διαδικτυακού φόρου» στην Ιταλία άναψε η αρμόδια επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου, σε άρθρο του νόμου για μείωση του ελλείμματος της χώρας κατά 3,4 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει η Ιl Sole 24 Ore, oι βουλευτές επιδιώκουν να εισάγουν ένα πιο «διαδικαστικό» διαδικτυακό φόρο, με ένα μηχανισμό για μια ενισχυμένη «προληπτική συμφωνία» ανάμεσα στις μεγάλες πολυεθνικές και τις ιταλικές φορολογικές αρχές.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μια ενισχυμένη συνεργασία με τις διαδικτυακές εταιρείες που έχουν συνολικά ετήσια έσοδα πάνω από 50 δισ. ευρώ και πωλήσεις πάνω από 50 εκατ. ευρώ στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες θα έχουν την δυνατότητα να συμφωνήσουν εκ των προτέρων για το «λογαριασμό» που θα πληρώσουν στις ιταλικές φορολογικές αρχές τα επόμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή θα κερδίσουν μια περικοπή στο μισό των φορολογικών οφειλών τους από προηγούμενες χρονιές.

Σημειώνεται πως αυτό το μήνα, η Google συμφώνησε να πληρώσει 306 εκατ. ευρώ για τον διακανονισμό διαμάχης με τις φορολογικές αρχές.

Η επιτροπή του ιταλικού κοινοβούλιο ανέφερε ότι το 2015 πλήρωσε φόρους στην Ιταλία που αντιστοιχούν στο 25% των κερδών της στην χώρα, ενώ το Facebook πλήρωσε το 18%. Ο μέσος φορολογικός συντελεστής για τα εταιρικά κέρδη στη χώρα ανέρχεται στο 31%.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές