Powered by

Η Uber χρωστάει εκατομμύρια σε οδηγούς λόγω λογιστικού λάθους

Η Uber για χρόνια πλήρωνε λιγότερα στους οδηγούς της στην Νέα Υόρκη και πλέον τους χρωστάει 10 εκατομμύρια δολάρια, όπως παραδέχθηκε την Τρίτη σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η εταιρία παραδέχθηκε πως κατά λάθος έπαιρνε την προμήθειά της χωρίς να έχει υπολογίσει προμήθειες και φόρους που κόστιζαν στους οδηγούς κάθε διαδρομή. Για παράδειγμα, αν ένας οδηγός έπαιρνε για μία διαδρομή 15 δολάρια, η Uber έπαιρνε 3,75 δολάρια ενώ η πραγματική προμήθειά της ήταν μόνο 3,33.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Uber δεσμεύθηκε να δώσει τα χρήματα αυτά στους οδηγούς της το συντομότερο δυνατό, με τόκο. Όπως εξήγησε, θα μεταφέρει τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνεργατών μέσα στις επόμενες περίπου δύο εβδομάδες.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο να πληρώσουμε σε κάθε οδηγό κάθε cent που του χρωστάμε συν τόκο -το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Rachel Holt, γενικός διευθυντής της εταιρίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των οδηγών και αυτό σημαίνει ότι είμαστε διαφανείς, μένουμε πιστοί στο λόγο μας και κάνουμε την εμπειρία με την Uber καλύτερη, από το ένα άκρο μέχρι το άλλο», πρόσθεσε.

Ωστόσο κάποιοι υποστηρίζουν πως η εταιρία εξακολουθεί να κάνει λάθος υπολογισμούς, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να εξαπατά τους οδηγούς. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της New York Taxi Workers Alliance, μπορεί η εταιρία να ενημέρωσε την Παρασκευή τους οδηγούς της πως θα αλλάξει τους υπολογισμούς και θα αποπληρώσει τα χρωστούμενα με τόκο, αλλά ο νέος τρόπος υπολογισμού εξακολουθεί να «τρώει» σχεδόν ένα 10% από τους συνεργάτες της.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ