Powered by

Σόιμπλε: Υπέρ της οικοδόμησης ισχυρότερης ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βρει τρόπους να επιτευχθεί στενότερη συνεργασία σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια, η εξωτερική και η οικονομική πολιτική, χωρίς να περιμένει να υπάρξει αλλαγή στις ευρωπαϊκές συνθήκες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στις σημειώσεις του ενόψει μιας ομιλίας του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λέουβεν στο Βέλγιο, ο Σόιμπλε επισήμανε ότι συμμερίζεται πολλές από τις απόψεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την ενίσχυση της ΕΕ.

Ωστόσο σημείωσε ότι ενδεχομένως δεν θα υπάρξει επαρκής λαϊκή υποστήριξη προκειμένου να θεσπιστούν αλλαγές στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρέπει να βρούμε άλλες, ρεαλιστικές λύσεις» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

«Εάν... δεν επιτευχθεί πλειοψηφία υπέρ της αλλαγής των συνθηκών, θα πρέπει απλά να το κάνουμε μέσω διακυβερνητικών συμφωνιών ή της βελτίωσης της συνεργασίας, είτε θέλετε να το ονομάσετε μεταβλητή γεωμετρία, Ευρώπη πολλών ταχυτήτων ή συμμαχίες των προθύμων».

Στα θέματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της οικονομικής πολιτικής ο Σόιμπλε επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο αποτελεσματική όταν τα κράτη μέλη της ενεργούν όλα μαζί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης