Powered by

Στο σπίτι τους θα κάνουν διακοπές οι μισοί Ρώσοι

Σχεδόν οι μισοί Ρώσοι (47%) προγραμματίζουν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές εντός της χώρας και μάλιστα στο σπίτι τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VCIOM), η οποία εντοπίζει τις οικονομικές δυσχέρειες ως την κύρια αιτία της αδυναμίας των περισσοτέρων να πάνε κάπου για διακοπές.

Αυτοί που θα παραμείνουν στο σπίτι τους είναι κυρίως άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών (55%), όσοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση κατά τη δική του εκτίμηση (54%), και όσοι ζουν σε αγροτικές περιοχές (68%). Ωστόσο, αν το ποσοστό εκείνων που θα παραμείνουν στο σπίτι τους δεν άλλαξε ουσιαστικά μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, το ποσοστό εκείνων που θα επιλέξουν το εξοχικό τους για να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι, έπεσε στο 29% από το 35% που ήταν το 2016, όταν οι διακοπές στο εξοχικό ήταν αρκετά δημοφιλείς.

Το 10% των Ρώσων προτίθεται να επισκεφθεί άλλες πόλεις της Ρωσίας, τις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή του Καυκάσου και την Κριμαία, ενώ μόνο το 6% των Ρώσων προγραμματίζουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία του VCIOM, οι οικονομικές δυσχέρειες εξακολουθούν να είναι η κύρια αιτία που αναγκάζει το 44% των Ρώσων να επιλέξουν να παραμείνουν στο σπίτι τους την περίοδο των θερινών διακοπών. Το 17% θα συνεχίσει να εργάζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ τριπλασιάστηκε το ποσοστό εκείνων που δεν μπορούν για οικογενειακούς λόγους να πάνε κάπου (από το 4% στο 12%).

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με πρωτοβουλία της VCIOM-Sputnik σε δύο χρονικές φάσεις, στις 27-28 Απριλίου και στις 14-16 Μαϊου 2017. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η τηλεφωνική συνέντευξη, με τυχαία επιλογή αριθμών σταθερών και κινητών τηλεφώνων (1.200 στην πρώτη χρονική φάση και 1.800 στη δεύτερη).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ