Powered by

Αίτηση για διαγραφή τόκων και επιβαρύνσεων

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει, ότι με βάση τις πρόνοιες του Άρθρου 59(7) του περί Φ.Π.Α. Νόμου του 2000, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί, μπορεί να γίνει αίτηση για τη διαγραφή τόκων και επιβαρύνσεων (κάτω από προϋποθέσεις) που προέκυψαν με βάση τις διατάξεις του καταργηθέντος Νόμου 246/90, και αφορούν στις οφειλές που εμπίπτουν στις φορολογικές περιόδους από 1/07/1992 μέχρι 30/11/2001.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, εν αναμονή της έκδοσης γνωστοποίησης που αφορά στον Νόμο 4(Ι)/2017, ο οποίος αναφέρεται στη Διαδικασία Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών, το Τμήμα Φορολογίας προτρέπει τους φορολογούμενους που οφείλουν ποσά που προέκυψαν με βάση τις διατάξεις του καταργηθέντος Νόμου Φ.Π.Α. Αρ.246/90, να υποβάλουν ΠΡΩΤΑ αίτηση για διαγραφή τόκων και επιβαρύνσεων (κάτω από προϋποθέσεις) με βάση τις πρόνοιες του άρθρου 59(7) του περί Φ.Π.Α. Νόμου του 2000 όπως αυτός έχει τροποποιηθεί.

Σημειώνεται ακόμα ότι οι τόκοι και επιβαρύνσεις που διαγράφονται με βάση τις πρόνοιες του Άρθρου 59(7) του περί Φ.Π.Α. Νόμου του 2000 είναι περισσότεροι από τους τόκους και επιβαρύνσεις που διαγράφονται με βάση τον Νόμο που αφορά στη Διαδικασία Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών.

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 2% στο βάρος του φορτίου που μεταφέρθηκε οδικώς από και προς την Κύπρο το 2024
Έτρεξε με υπερδιπλάσιο ρυθμό από Ε.Ε. και Ευρωζώνη η κυπριακή οικονομία το πρώτο τρίμηνο-Άγγιξε το 3%
Πτωτικά έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Κομισιόν: Μέτρα απλοποίησης ΚΑΠ για στήριξη γεωργών-Περιορισμός διοικητικού φόρτου και ελέγχων
Καταγγελίες χωρίς στοιχεία... Στην αντεπίθεση ο ΠΔΣ για τα περί παραβίασης κυρώσεων από δικηγορικά γραφεία
Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Λύση υδατικού εντός τριετίας-Δρομολογείται η κατασκευή δύο μονάδων αφαλάτωσης
Μ. Παναγιώτου: Ενίσχυση λαϊκών αγορών με δίκαιες τιμές και μεγαλύτερη διαφάνεια-Προτεραιότητα για την αγροτική μας πολιτική
Οι πρωτοβουλίες και στόχοι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Η.Β.-Παρουσιάστηκαν στον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου