powered by

Ολοκληρώνεται το mall των στεναγμών;

Εξελίξεις  αναμένονται σύντομα σε σχέση με το εμπορικό κέντρο στην περιοχή Ανθούπολης –Λακατάμιας, τα κατασκευαστικά έργα του οποίου παραμένουν ημιτελή εδώ και καιρό,  εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης του Ομίλου Αθηαινίτης με την Τράπεζα Κύπρου αλλά και την Ελληνική Τράπεζα σε σχέση με το άλλο εμπορικό κέντρο στην Πάφο, το Kings Avenue Mall, η επανέναρξη εργασιών ολοκλήρωσης  του εμπορικού κέντρου είναι πιο κοντά από ποτέ με στόχο το mall να λειτουργήσει την Άνοιξη του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, στελέχη της εταιρείας έχουν ήδη έλθει σε επαφή με επιχειρηματίες από τον χώρο του εμπορίου, διερευνώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας ή εξετάζοντας κατά πόσο το ενδιαφέρον που είχε επιδειχθεί παλαιότερα εξακολουθεί να υφίσταται. Βέβαια, οι επιχειρηματίες που ενημερώθηκαν σχετικά, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, αφού αντίστοιχης ενημέρωσης έτυχαν κι άλλες φορές στο παρελθόν. Η ενοικίαση χώρων από τους λεγόμενους  anchor tenants όπως είναι τα καταστήματα του Ομίλου Inditex, η υπεραγορά Αθηαινίτης, τα Marks & Spencer, το Public, τα καταστήματα του Ομίλου Μαλλούππας και Παπακώστας κι άλλους θα είναι από τους καθοριστικότερους παράγοντες επιτυχίας του κέντρου. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, τα 32000τ.μ. καθαρού ενοικιάσιμου χώρου, υπολογίζεται να φιλοξενήσουν 130-138 καταστήματα.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το έργο θα ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση, εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, που υπολογίζεται στα €30 εκατομμύρια, έναντι συμμετοχής στη μετοχική δομή της ιδιοκτήτριας εταιρείας του έργου.  Υπάρχει δε, η εκτίμηση πως όταν ολοκληρωθεί, το έργο θα μπορέσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον αγοραστών, οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται συγκρατημένοι στο να επενδύσουν. 

Το αγκάθι της  CYTA
Στάση αναμονής τηρεί την ίδια ώρα το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, το οποίο είχε δανειοδοτήσει την επένδυση με €30 εκατομμύρια, με τη μορφή υποθήκης. Το πάγωμα των εργασιών κατασκευής του έργου αποτέλεσε ζημιά για το Ταμείο, καθώς η αξία του ημιτελούς κτηρίου είχε μειωθεί σχεδόν στο ένα τρίτο του ποσού που είχε προσφερθεί από το Ταμείο συντάξεων της  CYTA. Εξ’ ου και οι διαχειριστές του βλέπουν με θετικό μάτι την επανέναρξη των εργασιών. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση του έργου και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν θα επαναξιολογηθούν από τους διαχειριστές του ταμείου, οι οποίοι μεταξύ άλλων  έχουν μπροστά τους και την επιλογή της ρευστοποίησης της επένδυσης τους. 

Δειτε Επισης

Και εγένετο ξανά Σύνδεσμος Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος...Δεν θα ασχολείται συλλογικά με τα εργασιακά
Χαιρετίζει τις καταδίκες για σφετερισμό το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών-«Τέτοιες παράνομες πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες»
Ο Όμιλος Δ. Ζαβός παρουσίασε το «The Oasis Collection» στην 7η Σύνοδο «Doing Business with Cyprus 2025» στο Τελ Αβίβ
Στ. Γαβριήλ: Βασικός μοχλός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας ο κατασκευαστικός τομέας-Ατεκμηρίωτη στοχοποίηση
Δημόσια διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Στροβόλου-Κάλεσμα προς τους δημότες για εισηγήσεις
Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών