powered by

ΓεΣΥ: Πιέζει για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων η Κυβέρνηση

Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε τους περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Γενικοί) Κανονισμούς του 2017, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την 13η Σεπτεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών, τα Νομοσχέδια που αφορούν την Αυτονόμηση και το ΓεΣΥ θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από τη Βουλή πριν την 1η Ιουνίου 2017.

Παράλληλα, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ευρύτερη προσπάθεια συνεννόησης με όλες τις ομάδες εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία, η οποία ήδη έχει καταλήξει σε κάποιες συμφωνίες, εάν στο πλαίσιο της εν λόγω διαβούλευσης προκύψουν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να ενσωματωθούν στους εν λόγω Κανονισμούς, η Κυβέρνηση θα προβεί στις απαραίτητες προσθήκες ή τροποποιήσεις του κειμένου, στο πλαίσιο της συζήτησης των εν λόγω Κανονισμών στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Με την ευκαιρία, ο Υπουργός Υγείας απευθύνει έκκληση προς όλα τα κόμματα να εργαστούν από κοινού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επίτευξη του στόχου της ψήφισης των πρώτων μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων του ΓεΣΥ, της Αυτονόμησης και των σχετικών Κανονισμών, προκειμένου να τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα της 1ης Ιουνίου 2017. 

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης είχε καλέσει όλους τους Βουλευτές να «βάλουν πλάτη» και να προχωρήσουν στην ψήφισή των νομοσχεδίων για το ΓεΣΥ. «Καλώ όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να δείξουν εμπράκτως τη στήριξή τους σε αυτή τη μεταρρύθμιση, αφήνοντας πίσω μεμψιμοιρίες και “χάδια” σε συντεχνιακούς», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγής της μορφής του ΓεΣΥ, μέσω ενδεχόμενων τροποποιήσεων επί των προωθούμενων νομοσχεδίων από Κοινοβουλευτικά Κόμματα, ο κ. Παμπορίδης είχε τονίσει ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Κυβέρνηση δεν θα διστάσει να αποσύρει τα νομοσχέδια, καθώς όπως είπε, η μορφή αυτή καθορίστηκε κατόπιν κοινωνικού διαλόγου.

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος