Powered by

O πρώην μηχανικός και τα «μυστικά» της Google

Πάνω από 120 εκατ. δολάρια κέρδισε ένας πρώην μηχανικός της Google που βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης που ξέσπασε σχετικά με την τεχνολογία αυτοκινούμενων οχημάτων. Αυτή την περίοδο κορυφώνεται ο ανταγωνισμός, μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και των αυτοκινητοβιομηχανιών, με μήλον της έριδος τα ταλαντούχα μυαλά σε αυτόν τον εκκολαπτόμενο τομέα.

Η μονάδα αυτοκινούμενων οχημάτων της Google που έχει την ονομασία Waymo, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην μηχανικός της, Αντονι Λεβαντόβσκι, έσπασε το συμβόλαιό του και «στρατολογήθηκε» από μια αντίπαλη εταιρεία, την Otto, αν και είχε λάβει από τη Google αμοιβές – κίνητρο ύψους 120 εκατ. δολαρίων.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Waymo και ο σημερινός εργοδότης του Λεβαντόβσκι, η Uber Technologies, έχουν αποδυθεί σε μια πραγματική νομική διαμάχη για την τεχνολογία αυτοκινούμενων οχημάτων, με τη δεύτερη να προσπαθεί να πείσει το δικαστήριο ότι η μήνυση που κατέθεσε η Waymo τον περασμένο Φεβρουάριο, θα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαιτησίας, ιδιωτικώς.

Προηγουμένως, η Waymo είχε στραφεί νομικά κατά του Λεβεντόβσκι.

Η Google είχε καταβάλει υπέρογκες αμοιβές ως κίνητρο στους μηχανικούς του εν λόγω τμήματος που αναπτύσσει αυτή τη φουτουριστική τεχνολογία. Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός ισχυρίζεται ότι ο Λεβαντόφκσι, εκτός από την Otto, συνεργάστηκε και με δύο άλλες εταιρείες επάνω στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αισθητήρων λέιζερ παρά τη συμφωνία αποκλειστικότητας που είχε κλείσει με την ίδια την Google. Πρόκειται για τις Odin Wave and Tyto Lidar που συγχωνεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 2014. Ο Λεβαντόφκσι απασχολείται στην Odin Wave τουλάχιστον από πέρυσι, και σε κάθε περίπτωση, κατά το ίδιο διάστημα που εργαζόταν και στη Google, σε projects ανταγωνιστικής τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders