Powered by

O πρώην μηχανικός και τα «μυστικά» της Google

Πάνω από 120 εκατ. δολάρια κέρδισε ένας πρώην μηχανικός της Google που βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης που ξέσπασε σχετικά με την τεχνολογία αυτοκινούμενων οχημάτων. Αυτή την περίοδο κορυφώνεται ο ανταγωνισμός, μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και των αυτοκινητοβιομηχανιών, με μήλον της έριδος τα ταλαντούχα μυαλά σε αυτόν τον εκκολαπτόμενο τομέα.

Η μονάδα αυτοκινούμενων οχημάτων της Google που έχει την ονομασία Waymo, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην μηχανικός της, Αντονι Λεβαντόβσκι, έσπασε το συμβόλαιό του και «στρατολογήθηκε» από μια αντίπαλη εταιρεία, την Otto, αν και είχε λάβει από τη Google αμοιβές – κίνητρο ύψους 120 εκατ. δολαρίων.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Waymo και ο σημερινός εργοδότης του Λεβαντόβσκι, η Uber Technologies, έχουν αποδυθεί σε μια πραγματική νομική διαμάχη για την τεχνολογία αυτοκινούμενων οχημάτων, με τη δεύτερη να προσπαθεί να πείσει το δικαστήριο ότι η μήνυση που κατέθεσε η Waymo τον περασμένο Φεβρουάριο, θα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαιτησίας, ιδιωτικώς.

Προηγουμένως, η Waymo είχε στραφεί νομικά κατά του Λεβεντόβσκι.

Η Google είχε καταβάλει υπέρογκες αμοιβές ως κίνητρο στους μηχανικούς του εν λόγω τμήματος που αναπτύσσει αυτή τη φουτουριστική τεχνολογία. Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός ισχυρίζεται ότι ο Λεβαντόφκσι, εκτός από την Otto, συνεργάστηκε και με δύο άλλες εταιρείες επάνω στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αισθητήρων λέιζερ παρά τη συμφωνία αποκλειστικότητας που είχε κλείσει με την ίδια την Google. Πρόκειται για τις Odin Wave and Tyto Lidar που συγχωνεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 2014. Ο Λεβαντόφκσι απασχολείται στην Odin Wave τουλάχιστον από πέρυσι, και σε κάθε περίπτωση, κατά το ίδιο διάστημα που εργαζόταν και στη Google, σε projects ανταγωνιστικής τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ