Powered by

Qatar Petroleum: Στόχος η κυριαρχία στην αγορά LNG

Η Qatar Petroleum σχεδιάζει την ανάπτυξη του offshore North Field, μετά από απαγόρευση εκμετάλλευσής του για 12 χρόνια. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά φυσικού αερίου και μάλιστα σε ένα πεδίο το οποίο μοιράζεται με το Ιράν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα αποθέματα φυσικού αερίου φθάνουν στα δύο δισ. κυβικά πόδια ημερησίως («όγκος» ισάξιος με 400.000 βαρέλια ημερησίως) και η παραγωγή εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει εντός πέντε ή επτά ετών, όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Saad Sherida al Kaabi. Η αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά της και η έναρξη έρευνας εκτός αυτής καθιστά σαφές ότι η εταιρεία εκτιμά ότι η ζήτηση φυσικού αερίου θα παραμείνει υψηλή.

«Η παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου θα αυξηθεί», εκτίμησε ο κ. Al Kaabi και προσέθεσε «δεν υπάρχει κανένας αναλυτής που να έχει υποστηρίξει το αντίθετο. Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο για το πετρέλαιο, ισχυριζόμενη ότι το ζενίθ της ζήτησης θα φθάσει το 2030 ή το 2042, ενώ αντίθετα η ζήτηση για φυσικό αέριο συνεχώς αυξάνει».

Παράλληλα η απόφαση της εταιρείας αποδεικνύει ότι στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στο LNG.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders