Powered by

«Καμπανάκι» Dimon για διάλυση της ΕΕ μετά το Brexit

Την ανησυχία του για πολιτικές αναταράξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν η ΕΕ δεν καταφέρει να συσπειρωθεί μετά την απόφαση της Βρετανίας να φύγει, εκφράζει στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

«Ελπίζουμε πως η έλευση του Brexit θα οδηγήσει την ΕΕ να επικεντρωθεί στη διόρθωση των ζητημάτων της -της μετανάστευσης, της γραφειοκρατίας, της συνεχιζόμενης απώλειας κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εργασιακής ακαμψίας- και ως εκ τούτου να φέρει πιο κοντά την ΕΕ και τη νομισματική ένωση. Ο φόβος μας, ωστόσο, είναι πως αντιθέτως, θα έχει ως αποτέλεσμα πολιτικές αναταράξεις που θα αναγκάσουν την ΕΕ να διαλυθεί», τονίζει στην επιστολή του. 

«Η διάλυση της ΕΕ και της νομισματικής ένωσης θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές οικονομικές και πολιτικές συνέπειες», συνεχίζει. «Αν και δεν προβλέπουμε πως θα συμβεί αυτό, ωστόσο οι πιθανότητες οπωσδήποτε έχουν αυξηθεί -και θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια».

Αναφερόμενος στις κινήσεις της ίδιας της τράπεζας μετά το Brexit, ο κ. Dimon γράφει στην επιστολή του τα εξής:

«Είμαστε αισιόδοξοι πως θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε και να επεκτείνουμε τις δυνατότητες που οι ευρωπαϊκές θυγατρικές και τα υποκαταστήματά μας θα χρειαστούν για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες μας σωστά στην Ευρώπη, υπό τη νομοθεσία της ΕΕ. Αυτό θα απαιτήσει την απόκτηση ρυθμιστικών εγκρίσεων, μεταφορά ορισμένων τεχνολογιών και μετακίνηση ορισμένων ανθρώπων».

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να το πράξουμε αυτό, υποθέτοντας πως θα υπάρξει "σκληρό Brexit" -θα ήταν ανεύθυνο να υποθέσουμε το αντίθετο. Αν και αυτό δεν περιλαμβάνει τη μετακίνηση πολλών ανθρώπων τα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο υποπτευόμαστε πως μετά το Brexit θα υπάρχει συνεχής πίεση από την ΕΕ να μην κάνουμε "outsourcing" των υπηρεσιών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε ανθρώπους και δυνατότητες στις ευρωπαϊκές θυγατρικές». 

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ