Powered by

Κόντρα Λαγκάρντ με Σόιμπλε για την Ελλάδα

Επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό σύμφωνα με δηλώσεις της Γενικής Διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ που πρόσθεσε ότι διαφωνεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η παραγωγικότητα είναι το πρόβλημα και όχι το χρέος. Η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο χρέος, τόνισε η κ. Λαγκάρντ. 

«Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό κ. Σόιμπλε που λέει ότι δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος αλλά περισσότερο παραγωγικότητα, υποστηρίζω ότι χρειάζεται και μικρότερο χρέους για να είναι βιώσιμο και να συντελέσει στην αύξηση παραγωγικότητας» είπε η κ. Λαγκάρντ.

Μιλώντας σε συζήτηση του American Enterprise Institute (AEI) για την παγκόσμια παραγωγικότητα ανέφερε πως «χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αποτέλεσμα μακροπρόθεσμο όπως στις συντάξεις και το φορολογικό για να στηριχθεί η ανάκαμψη και να απελευθερώθει την ανάπτυξη».

Σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα επανέλαβε ότι «αν το πρόγραμμα στηριχτεί σε δύο πόδια, τις μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργούν τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις και την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους» που θα δείχνει ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τότε το Ταμείο θα συμμετάσχει.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope
Στο 8,3% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
UBS: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ισχυρή δυναμική και ανθεκτικότητα-Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και αποκλιμάκωση χρέους
Γ. Κοντόπουλος: Τα δύο κρίσιμα «παράθυρα» για την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου
Χρηματιστήριο Αθηνών: Το νέο στοίχημα, τα ατού της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι