Powered by

Sony: Καλύτερα των προβλέψεων τα προκαταρκτικά κέρδη

Προκαταρκτικά λειτουργικά κέρδη 285 δισ. γεν (ή 2,6 δισ. δολ.) ανακοίνωσε η Sony για το οικονομικό έτος ως τον Μάρτιο του 2017, ήτοι 19% υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 73 δισ. γεν, ήτοι υπερδιπλάσια των προηγούμενων προβλέψεων.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που τα λειτουργικά κέρδη ξεπερνούν τα 2 δισ. δολ. Αιτία, σύμφωνα με τη Sony, οι ισχυρές επιδόσεις σχεδόν σε όλους τους κλάδους και η εξοικονόμηση δαπανών στη μονάδα ασφαλειών. Το τμήμα επεξεργαστών είχε χαμηλότερα έξοδα μετά την ταχύτερη του αναμενόμενου ανάκαμψη μετά τον περσινό καταστροφικό σεισμό στη Δυτική Ιαπωνία.

«Αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς το επόμενο οικονομικό έτος» αναφέρουν οι αναλυτές προσθέτοντας ότι, παρά το ισχυρό γεν το γεγονός ότι στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στους επεξεργαστές, σημαίνει πως συνέβαλαν σημαντικά στην ανοδική αναθεώρηση των αποτελεσμάτων».

Η εταιρεία διατηρεί αμετάβλητες τις προοπτικές για τα έσοδα στα 7,6 τρισ. γεν, ενώ από τις αρχές του 2017 η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 9,7%.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 28 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders