Powered by

Βενεζουέλα: Κατάσχεση περιουσιακών της General Motors

Η αμερικανική εταιρεία αυτοκινήτων General Motors ανακοίνωσε την Τετάρτη 19 Απριλίου ότι αναστέλλει τη λειτουργία της στη Βενεζουέλα μετά από την κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων στη χώρα από τις δημόσιες αρχές.

«Χθες, το εργοστάσιο της GMV καταλήφθηκε αιφνιδιαστικά από τις δημόσιες αρχές, εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του. Επιπλέον, άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, όπως οχήματα, απομακρύνθηκαν παράνομα από τις εγκαταστάσεις της», είπε σε ηλεκτρονικό μήνυμά της η θυγατρική της GM, General Motors Venezolana (GMV).

Η GM θα εξακολουθήσει να παρέχει υπηρεσίες και ανταλλακτικά στους υπάρχοντες πελάτες της μέσω των αντιπροσώπων της, δήλωσε.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι παρακολουθούν στενά την πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα και ανησυχούν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Μαδούρο παρεμποδίζει την αντιπολίτευση να εκφράσει την αντίθεσή της στην κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον την Τετάρτη 19 Απριλίου.

"Ανησυχούμε ότι η κυβέρνηση του Μαδούρο παραβιάζει το δικό της σύνταγμα και δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση (...) να οργανωθεί με τρόπο που εκφράζει τις απόψεις του λαού της Βενεζουέλας", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Τίλερσον.

«Ανησυχούμε για την κατάσταση αυτή. Την παρακολουθούμε στενά και συνεργαζόμαστε με άλλους (...) για να μεταφέρουμε αυτές τις ανησυχίες», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ