Powered by

Nestle: Ελάχιστη άνοδος στα έσοδα το α’ τρίμηνο

Τα αποτελέσματα της Nestle αντανακλούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων, καθώς δυσκολεύονται να αυξήσουν τις τιμές και οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο σε βιολογικά, τοπικά προϊόντα.

Η Nestle ανακοίνωσε σήμερα πως τα έσοδά της παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, εν μέρει λόγω αδυναμίας στη Βόρεια Αμερική. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο κολοσσός στα καταναλωτικά αγαθά έχει έρθει αντιμέτωπος με υποτονική παγκόσμια ανάπτυξη και μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Τα έσοδα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους διαμορφώθηκαν σε 21 δισ. ελβετικά φράγκα (21 δισ.) δολάρια, έναντι 20,9 δισ. φράγκων το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Η οργανική ανάπτυξη, η οποία εξαιρεί τον αντίκτυπο από ισοτιμίες, εξαγορές και εκποιήσεις, διαμορφώθηκε σε 2,3%.
Οι αναλυτές της FactSet ανέμεναν έσοδα τριμήνου ύψους περίπου 21,3 δισ. ελβετικών φράγκων, καθώς και ανάπτυξη οργανικών πωλήσεων της τάξης περίπου του 2%.

Οι οργανικές πωλήσεις ήταν αδύναμες στην Αμερική, όπου αυξήθηκαν μόλις 0,4%. Συνολικά για τις ανεπτυγμένες αγορές ενισχύθηκαν κατά 0,8%.

Αντίθετα, οι συγκρίσιμες πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 4,3% στις αναδυόμενες αγορές, με εύρωστη ανάπτυξη στην νοτιοανατολική Ασία και τμήματα της Αφρικής.

Η Nestle επανέλαβε πως αναμένει οργανική ανάπτυξη μεταξύ δύο και 4% για το 2017. Η εταιρία δεν κατάφερε να επιτύχει το στόχο για 5-6% για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές μέχρι και πέρυσι.

Τα αποτελέσματα της Nestle υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ίδια και άλλες εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων, περιλαμβανομένης της αδιάφορης οικονομικής ανάπτυξης, μιας δυσκολίας στο να αυξήσουν τις τιμές, αλλά και του γεγονότος πως οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο σε βιολογικά τρόφιμα τοπικής παραγωγής.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ