Powered by

Deal $250 εκατ. για Sky και HBO

Το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky ανακοίνωσε σήμερα πως βρίσκεται σε πορεία προς την επίτευξη των στόχων του για το σύνολο του έτους, καθώς και ότι εμφάνισε έσοδα ύψους 9,641 δισ. στερλινών κατά τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού της έτους. Παράλληλα γνωστοποίησε συμφωνία με το αμερικανικό δίκτυο HBO για παραγωγή περιεχομένου μέχρι το 2020.

Σε μια περίοδο κατά την οποία το τοπίο στην ενημέρωση μεταβάλλεται ραγδαία, το Sky ανακοίνωσε συμφωνία 250 εκατ. δολαρίων με το αμερικανικό δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης για την από κοινού παραγωγή περιεχομένου.

Η συμφωνία έχει στόχο την παραγωγή δραματικών τηλεοπτικών σειρών υψηλής ποιότητας για παγκόσμια διανομή και σηματοδοτεί ένα αποφασιστικό βήμα προς τον έλεγχο κοστών, σε μια περίοδο προκλήσεων στο περιεχόμενο και στα κόστη μετάδοσης.

Το πρώτο μισό του τρέχοντος οικονομικού έτους, το κανάλι ξόδεψε περίπου 4,2 δισ. στερλίνες για να διασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα των αγώνων της Premier League, για περίοδο τριών ετών, ενώ την ίδια αυτή περίοδο εμφάνισε βουτιά 11% στα λειτουργικά του κέρδη.

Το ποσό των 4,2 δισ. αντανακλά μια αστρονομική άνοδο 70% στην τιμή που χρειάστηκε να πληρώσει για να κλείσει τη συμφωνία, σε σχέση με την προηγούμενη φορά που είχε εξασφαλίσει το ίδιο συμβόλαιο, κάτι που οφείλεται στον σκληρό ανταγωνισμό, ιδίως από τον κύριο εγχώριο αντίπαλο, το BBC.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ