Powered by

Burberry: Άνοδος πωλήσεων, πλήγμα στην Αμερική

Δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες οι τριμηνιαίες πωλήσεις της βρετανικής εταιρείας προϊόντων πολυτελείας Burberry, καθώς μια επιταχυνόμενη υποχώρηση στην Αμερική αντιστάθμισε την άνοδο στην ηπειρωτική Κίνα.

Τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους αυξήθηκαν κατά 2% σε συγκρίσιμη βάση, τόνισε την Τετάρτη 19 Απριλίου η εταιρεία με έδρα στο Λονδίνο, έναντι ανόδου 5% που ανέμεναν οι αναλυτές του Bloomberg.

Βασικός λόγος ανησυχίας αποτελεί η επιδείνωση στις επιδόσεις της Burberry στην Αμερική, από όπου προέρχεται παραπάνω από το ένα τέταρτο των εσόδων του ομίλου. Η εταιρεία ανέφερε πως οι πωλήσεις στην περιοχή εμφάνισαν πτώση μεσαίου μονοψήφιου ποσοστού το δεύτερο μισό του οικονομικού έτους, αφότου υποχώρησαν κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό το τρίτο τρίμηνο.

Η Burberry σε γενικές γραμμές αποφεύγει καταστήματα με μεγάλες εκπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να προστατεύσει την πολυτελή εικόνα της σε μια περίοδο κατά την οποία η ισχύς του δολαρίου ενθαρρύνει τους πλούσιους Αμερικανούς να ξοδέψουν στο εξωτερικό.

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Burberry υποχώρησε μέχρι και 7,1% σε 1,580 πένα στο Λονδίνο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 18 Οκτωβρίου και μετά.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ