Powered by

Πέντε επαγγέλματα που όλοι θα ζήλευαν

Πώς θα σας φαινόταν να αφιερώνατε τις εργάσιμες ώρες σας στο τυρί; Ή στα βιντεοπαιχνίδια; Ή στα χρώματα;

Και όμως τέτοιου είδους επαγγέλματα υπάρχουν, τουλάχιστον στο εξωτερικό. Ιδού πέντε θέσεις εργασίας που βρίσκονται στη λίστας του Fortune με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες για να εργαστεί κανείς. 

1. ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΗΣ VIDEO GAMES

Εταιρεία: Activision Blizzard
Περιγραφή: Αυτός ο τίτλος είναι η απόδειξη ότι το να παίζετε πολλά βιντεοπαιχνίδια μπορεί τελικά να σας οδηγήσει σε μια θέση πλήρους απασχόλησης. Η Activision Blizzard έχει προσλάβει δύο ιστορικούς που είναι υπεύθυνοι για την ιστορική παράδοση όλων των παιχνιδιών της εταιρείας. Γνωστοί και ως «κινητές εγκυκλοπαίδειες», αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί για να απαντούν σε κάθε ερώτημα που αφορά την ιστορία του παιχνιδιού και για να προσφέρουν τα φώτα τους στη συγγραφή οδηγών παιχνιδιών, οικογενειακών δέντρων κλπ. Στα παιχνίδια της εταιρείας περιλαμβάνονται τα World of Warcraft, Overwatch, Hearthstone, StarCraft, Diablo και Heroes of the Storm.
2. ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ


Εταιρεία: Mars
Περιγραφή: Οι τεχνολόγοι αισθήσεων έχουν ένα από τα πιο …γλυκά καθήκοντα στη Mars: ηγούνται των πάνελ δοκιμών και συνεργάζονται στενά με τους επιστήμονες τροφίμων ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων της Mars, στα οποία περιλαμβάνονται τα M&M και τα Snickers. Ένας τεχνολόγος αισθήσεων δοκιμάζει δείγματα συστατικών απ’ όλο τον κόσμο και τα αξιολογεί βάσει της γεύσης, της υφής και του αρώματός τους.
 

3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΥΡΙΩΝ


Εταιρεία: Whole Foods Market
Περιγραφή: Δεν τον κερδίζεις εύκολα αυτόν τον τίτλο. Η διάκριση αυτή δίδεται στα μέλη μιας ελίτ ομάδας που καταφέρνουν να περάσουν με επιτυχία μια τρίωρη εξέταση γύρω από – τι άλλο; – το τυρί. Οι συμμετέχοντες εξετάζονται ως προς την αποθήκευση του τυριού, τη θρεπτική του αξία, τις πρώτες ύλες, τη διαδικασία ωρίμανσης και τα είδη τυριών. Στη Whole Foods Market απασχολούνται σήμερα 318 πιστοποιημένοι επαγγελματίες τυριών.
 

4. ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


Εταιρεία: Intuit
Περιγραφή: Είτε πρόκειται για γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, είτε για μια φωνητικά ελεγχόμενη συσκευή, η ομάδα αυτή καταλήγει να παίζει με τις πιο cool νέες συσκευές προτού αυτές διατεθούν στο κοινό. Η ομάδα δοκιμάζει τεχνολογίες αιχμής για να βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία. Και όλο αυτό θεωρείται δουλειά!

5. ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ


Εταιρεία: REI
Περιγραφή: Οι σχεδιαστές χρωμάτων στη REI πρέπει να κατανοούν «την τέχνη και την επιστήμη του χρώματος». Αυτό σημαίνει ότι είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη στρατηγικών χρώματος και παλετών για τα ιδιωτικά brands της εταιρείας. Καθόλου άσχημα για κάποιον που έχει πάθος για τον σχεδιασμό και τα μοτίβα.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

 

 

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ